Fra d. 14. september er det muligt at indstille frie og private skoler til SEVERIN-PRISEN – en pris for god digital kommunikation. I 2019 gik prisen til Fredericia Realskole. Nu giver skolen stafetten videre.

 SEVERIN-PRISEN gives årligt til en fri skole, som er god til at bruge online medier. Der er stort potentiale i god brug af de digitale platforme for de frie skoler. Det kan fremme værdierne og skabe møder på tværs mellem elever, forældre og andre interesserede.

Sidste års vinder, Fredericia Realskole, kan mærke, at prisen har haft positiv betydning. Skoleleder Pernille Aarøe Petersen fortæller:

»Det er meget vigtigt for os, at skolens værdier skinner igennem, og at vi er lige så tydelige online, som vi er det i klasselokalerne. Det er også godt at være en del af samtalen om, hvordan vi som skoler bruger de sociale medier«.

Og hun understreger:

»Det er vigtigt for os at de ting, vi lægger ud online, ikke blot er sjove eller hyggelige, men at de f.eks. også giver stof til eftertanke og er noget lærere, elever og forældre kan samles om«.

Indstilling til prisen

Kender du en fri skole, som gør det godt online? Så kan du indstille den til SEVERIN-PRISEN nu. Alle kan indstille opslag på sociale medier, billeder, video, tekst eller hjemmesider. Fællesnævneren er fokus på værdier og formidling.

Indstilling kan ske her: www.vostok.dk/severin-prisen.

 Efter indstillingsperioden vælger juryen tre kandidater, som sendes til åben afstemning.

2020-juryen består af medieforsker Kirsten Drotner, formand for Efterskoleforeningen, Torben Vind Rasmussen og kommunikationsrådgiver Rasmus Anker Rysgaard.

Vinderen af årets SEVERIN-PRIS afsløres den 10. november og følges op af en offentlig prissuddeling på vinderskolen.

 

Om SEVERIN-PRISEN

SEVERIN-PRISEN gives årligt til en fri skole, som er god til at bruge online medier. Prisen er indstiftet af forstander Irene Stapel, medieforsker Jesper Tække og kommunikationsrådgiver Rasmus Anker Rysgaard. Prisen har navn efter Nikolai Frederik Severin Grundtvig (1782 – 1872).