DM i fagene

I dag afholdes landsmesterskabet i DM i Fagene. Det er femte år i træk, at DM i Fagene afholder Danmarks største konkurrence i skolens fag. Det er første gang, at det foregår digitalt, men det har skabt nye muligheder for både finanslister og klassekammerater.

Tusindvis af skoleelever var i løbet af efteråret med i DM i Fagenes indledende runde. I dag dyster 450 af de dygtigste til det digitale landsmesterskab i skolens fag. Som noget nyt er alle landets elever inviteret til en digital dag i faglighedens tegn. Over 1.700 klassekammerater og tilskuere deltager derfor også i en sjov og anderledes skoledag.

De 450 finalister dyster i fagene dansk, matematik, historie, biologi, engelsk og den tværfaglige holdkonkurrence. Imens løser klassekammeraterne dele af finaleopgaverne, ligesom de underholdes med liveshow, virksomhedsbesøg og meget andet. Ligesom de tidligere år tager alle caseopgaverne udgangspunkt i rigtige virksomheders reelle udfordringer og er udviklet i tæt samarbejde med virksomheder.

Til landsmesterskaberne bliver deltagerne vurderet af et hold fagpersoner: undervisere og folk med relevante universitetsuddannelser. De vurderer eleverne på deres faglige niveau og deres evne til at tænke innovativt og kreativt – i den tværfaglige holdkonkurrence vurderes eleverne også på deres evne til at samarbejde.

Igen i år er mange medlemsskoler repræsenteret i landsmesterskabet.

Hvem står bag DM i Fagene?

Bag DM i Fagene står et konsortium af centrale aktører på skoleområdet. Konsortiet spænder bredt, men fælles for alle aktørerne er et ønske om at bidrage til udviklingen af en motiverende, interessant og udfordrende grundskole for alle elever. Danmarks Private Skoler er en del af konsortiet. Læs mere om konsortiet her.