DM i Fagene er Danmarks største konkurrence i skolens fag og er samtidig motiverende og anvendelsesorienteret undervisning for elever i 7.-9. klasse.

Formålet med DM i Fagene er bl.a. at vise eleverne, hvad deres fag kan bruges til ”i virkeligheden”.  Det betyder, at eleverne møder virkelighedsnære opgaver, der udarbejdes i samarbejde med virksomheder og organisationer.

I år er det muligt at dyste i fagene dansk, matematik, historie, biologi og engelsk. Eleverne kan dyste individuelt eller i hold. DM i Fagene består af en indledende runde – de regionale mesterskaber – og et landsmesterskab. Den indledende runde løber af stablen fra den 31. august til 11. december og foregår online. Til landsmesterskabet i februar 2021 mødes finalisterne til et stort event i Aarhus.

Ambassadørkommuner

DM i Fagene ønsker at styrke samarbejdet med endnu flere aktører, herunder folkeskolerne, for fortsat at kunne sikre udvikling og udbredelse af projektet. DM i Fagene tilbyder derfor fremadrettet kommuner af blive såkaldte ”ambassadørkommuner” for DM i Fagene. Ambassadørkommuner forpligter sig bl.a. til at stille en kommunal kontaktperson til rådighed og gøre en indsats for, at så mange som muligt af kommunens udskolingselever deltager. Ambassadørkommunerne får også nogle fordele, f.eks. kickstartswebinar for lærere, tilbud om besøg fra DM i Fagene m.v. Det koster 3 kr. pr elev i kommunen (eksl. moms) at blive ambassadørkommune,

Der er pt. ikke et lignede koncept sammensat for de frie og private skoler, der er meget aktive deltagere i DM i Fagene.

klik her

Sådan deltager eleverne:

1) Vælger det fag, de ønsker at deltage i

2) Eleverne logger ind med UNI-login via www.dmifagene.dk

3) Følger vejledningen på skærmen

4) Løser opgaverne

Du kan læse mere om DM i Fagene her.

Her finder du også yderligere information til målrettet lærerne – www.dmifagene.dk/laerer

Hvem står bag DM i Fagene?:

Bag DM i Fagene står et konsortium af centrale aktører på skoleområdet. Konsortiet spænder bredt, men fælles for alle aktørerne er et ønske om at bidrage til udviklingen af en motiverende, interessant og udfordrende grundskole for alle elever. Danmarks Private Skoler er en del af konsortiet.

Læs mere om konsortiet her

Skulle enkelte skoler have interesse i et lignende tilbud, bedes de kontakte:

Simone Dalsgaard
Souschef, seniorkonsulent

3330 7927
sd@privateskoler.dk

Send sikker mail til Simone. Klik her.

Særlige arbejdsområder:

  • Souschef i foreningens sekretariat
  • Ansvarlig for strategisk kommunikation
  • Interessevaretagelse
  • Pressehåndtering

Rådgivning:

  • Tilsyn
  • Skolens undervisning (lovgivning, kvalitet og evaluering)
  • Frihed og folkestyrekravet i skolens virke og undervisning