Jobindblik | Virksomheder adopterer skoleklasser

Kirstine Seligmanns Skole i Vejle sætter fokus på at give eleverne indblik i de uddannelses- og beskæftigelsesmuligheder, der findes på danske arbejdspladser. Det gør de i samarbejde med Relationsnetværket og deres projekt “Virksomheder adopterer skoleklasser”. Projektet påbegyndes i 1. klasse, hvorefter eleverne besøger en virksomhed to gange årligt gennem hele grundskoleforløbet. Virksomhedsbesøgene indebærer konkrete opgaver…

Læs mere ...

Debat | Det er de unge, der er taberne, hvis 10. klasse nedlægges

At 10. klasse er et spildår er en fordom. ’10. klasse’ kan være mange ting, og det er et nødvendigt skoleår for mange, der betaler sig i det lange løb.”, skriver Karsten Suhr i et debatindlæg i Skolemonitor d. 7. juni 2023.

Læs mere ...

Danmarks Private Skoler søger ny medarbejder til rådgivningsopgaver, analyse- og talarbejde

Hvis du har lyst til at rådgive vores medlemsskoler i en bred vifte af skolerelaterede spørgsmål, og trives du med analyseopgaver og ”regneark”, så er du måske den nye medarbejder, vi leder efter?

Læs mere ...

Det mister de unge OGSÅ, hvis 10. klasse nedlægges

Der er i dag mange forskellige udbud af 10. klasse til gavn for forskellige elevtyper. Det er eleverne, der er taberne, hvis disse 10. klasser nedlægges.

Læs mere ...

Skolen og omverdenen | Mødet mellem de ældre og eleverne kan noget helt særligt

En solstrålehistorie: 1.a fra Brenderup Realskole spreder smil på Brenderup Dagcenter. Både eleverne og de ældre har gavn af hinanden.

Læs mere ...

DLD | C. la Cours Skole vil sætte fokus på de usynlige udfordringer

Det er vigtigt, at man som skole imødekommer de særlige behov, der er hos enkelte elever, for at skabe de bedste forudsætninger for elevens faglige udvikling og trivsel. Flere frie og private skoler har iværksat særlige aktiviteter og indsatser.
Det gælder bl.a. C. la Cours Skole i Randers, der har fokus på DLD.

Læs mere ...

Debat | Elevernes videre vej i uddannelse – kan vi selv gøre en forskel?

Foreningens debatindlæg offentliggjort i “Skolemonitor” i marts 2023.

Læs mere ...

Vil du vide mere om den frie og private skoletradition?

Det er ikke tilfældigt, at fri- og privatskoler i Danmark har betegnelsen ’frie grundskoler’. Det er nemlig bag dette ord, at det unikke ved den danske ’frie og private skole’ gemmer sig. Her kan du få mere viden om den private skoletradition.

Læs mere ...

Har du brug for fakta om Danmarks frie og private skoler?

Med ”Fakta – Danmarks Private Skoler” giver vi, i overskuelig form, skoler og andre interesserede adgang til fakta om frie og private skoler.

Læs mere ...

Debat | Valgets tale: Samarbejde på tværs

Foreningens debatindlæg offentliggjort i “Skolemonitor” i december 2022.

Læs mere ...

Inflationspulje | “Det skal ikke være pengene, der gør, at man må fravælge os”

Sankt Birgitta Skoles traditionsrige julemarked har genereret penge til en inflationspulje, der skal hjælpe de forældre, som har svært ved at betale skolepenge.

Læs mere ...

Kommunikationsseminar | Hvordan kommunikerer vi stærkt og klogt om os selv?

Foreningen afholder et seminar for medlemsskolerne om kommunikation. Seminaret rummer både ”kommunikation til omverdenen fra skolen” og ”kommunikation i omverdenen om skolen”.

Læs mere ...