Læsehund hjælper elever med læsevanskeligheder

Undersøgelser viser, at elevers læsefærdigheder på landets skoler er blevet dårligere, men på Privatskolen i Frederikshavn har man fundet en metode, der er med til at afhjælpe problematikken. Skolen har nemlig ”ansat” en helt særlig medarbejder – læsehunden Molly på 4 år – som sidder og lytter til elever, der læser op for den. Det…

Læs mere ...

DLD | C. la Cours Skole vil sætte fokus på de usynlige udfordringer

Det er vigtigt, at man som skole imødekommer de særlige behov, der er hos enkelte elever, for at skabe de bedste forudsætninger for elevens faglige udvikling og trivsel. Flere frie og private skoler har iværksat særlige aktiviteter og indsatser.
Det gælder bl.a. C. la Cours Skole i Randers, der har fokus på DLD.

Læs mere ...

Konference om ordblindhed | Undervisningsindsatser og støtte til elever med dysleksi

Danmarks Private Skoler sætter igen fokus på indsatser og aktiviteter, der gør en positiv forskel for ordblinde elever. Det sker på den tilbagevendende KONFERENCE OM DYSLEKSI/ORDBLINDHED.

Læs mere ...

Danmarks Private Skoler | Inklusionskonference 2022

gen i år samles medlemmer af Danmarks Private Skoler til inklusionskonferencen, som denne gang vil handle om udviklingsmæssig sprogforstyrrelse (DLD), transkønnethed og ordblindhed.

Læs mere ...

DM i Fagene | Medlemsskoler repræsenteret i alle fag ved finalen

Elever fra 24 medlemsskoler er finalister til landsmesterskaberne i DM i Fagene.  

Læs mere ...

Talentarbejde styrker alle på skolen

Flere skoler udformer talentstrategier, har uddannede talentvejledere og deltager i talentforløb samt talentkonkurrencer. Sorø Privatskole er en af de skoler, der har styrket talentindsatsen igennem flere år. Talentarbejdet styrker alle elever.

Læs mere ...

Privatskole: Nyt tiltag skal hjælpe elever med funktionsnedsættelser

Flere børn og unge bliver diagnosticeret med ordblindhed, autisme og/eller ADHD. En privatskole på Bornholm vil vinke farvel til fordomme om funktionsnedsættelser. De har derfor udviklet konceptet ”elev til elev”. Elever hjælper ligesindede til at mestre et skoleliv med ordblindhed, autisme og/eller ADHD.

Læs mere ...

Unikt samarbejde om ordblinde elever

Et nyt stort projekt, der skal sikre overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelserne for ordblinde elever, er sat i gang i Randers. Privatskolen, Randers Realskole, står bag.

Læs mere ...