Inflationspulje | “Det skal ikke være pengene, der gør, at man må fravælge os”

Sankt Birgitta Skoles traditionsrige julemarked har genereret penge til en inflationspulje, der skal hjælpe de forældre, som har svært ved at betale skolepenge.

Læs mere ...

Konference om ordblindhed | Undervisningsindsatser og støtte til elever med dysleksi

Danmarks Private Skoler sætter igen fokus på indsatser og aktiviteter, der gør en positiv forskel for ordblinde elever. Det sker på den tilbagevendende KONFERENCE OM DYSLEKSI/ORDBLINDHED.

Læs mere ...

Trivselsinitiativ | Privatskole lader de ældste elever møde senere

På Th. Langs Skole har de ændret skoledagen for de ældste elever i forventning om, at det bliver en gevinst for undervisningen og de unges trivsel.   Th. Langs skole i Silkeborg har i et 3 -årigt forsøg valgt at lade deres ældste elever møde klokken 9 om morgenen i stedet for klokken 8. Unge…

Læs mere ...

Flere grønne privatskoler: ’At passe på miljøet er en vigtig værdi’

Fokus på klima, miljø og bæredygtighed har længe været en del af samfundsagendaen. Nu ses det også, at flere frie og private skoler tager den grønne dagsorden til sig med indsatser og aktiviteter, der rækker ud over undervisningen, og som bidrager til fællesskabet i mere bred forstand, herunder ved at gøre en indsats for klima,…

Læs mere ...

Danmarks Private Skoler | Inklusionskonference 2022

gen i år samles medlemmer af Danmarks Private Skoler til inklusionskonferencen, som denne gang vil handle om udviklingsmæssig sprogforstyrrelse (DLD), transkønnethed og ordblindhed.

Læs mere ...

Kodeks – de 7 samfundsløfter | Tre inspirations-workshops til skolerne

Danmarks Private Skoler har udarbejdet tre workshops, der kan inspirere til arbejdet med ’Kodeks – de 7 samfundsløfter’ på skolen.

Læs mere ...

Gymnasium samarbejder med besøgstjeneste: Det er vigtigt at møde verden uden for klasselokalet!

Det er ikke længere nok blot at drive skole og undervise elever i basale færdigheder som dansk og matematik. Vores samfund forventer i stigende grad, at man ikke kun tænker på sig selv, men også på den omverden, man er en del af. På Det Kristne Gymnasium bliver der gjort en stor indsats for at…

Læs mere ...

Reaktion | Skoler skal reagere mod mistrivsel, mobning, krænkende adfærd og vold

Det er skolers pligt at reagere, hvis der er mistanke om mistrivsel, mobning, krænkende adfærd eller vold blandt skolens elever. Alle elever har ret til et godt og trygt undervisningsmiljø. Skoler skal have forebyggende tiltag rettet mod individet og rettet mod fællesskabet i skolen. Skolers kultur, normer og værdier kan i sig selv iagttages som…

Læs mere ...

Samfundsansvar | Hvorfor er det vigtigt at kommunikere om dét?

Det er afgørende, at den enkelte skole kommunikerer om skolens indsatser og aktiviteter, når det kommer til at tage samfundsansvar.

Læs mere ...

Opfordring | Hjælp til ukrainske flygtninge

Foreningen opfordrer medlemsskolerne til at iværksætte aktiviteter eller indsatser for de ukrainske flygtninge.

Læs mere ...

Samfundsansvar | Hvad betyder kodekset og de 7 samfundsløfter for den enkelte skole?

På foreningens årsmøde i oktober 2020 vedtog medlemsskolerne et fælles kodeks for samfundsansvar. Kodekset består af en fælles forståelsesramme og 7 konkrete samfundsløfter.

Læs mere ...

DM i Fagene | Medlemsskoler repræsenteret i alle fag ved finalen

Elever fra 24 medlemsskoler er finalister til landsmesterskaberne i DM i Fagene.  

Læs mere ...