Jobindblik | Virksomheder adopterer skoleklasser

Kirstine Seligmanns Skole i Vejle sætter fokus på at give eleverne indblik i de uddannelses- og beskæftigelsesmuligheder, der findes på danske arbejdspladser. Det gør de i samarbejde med Relationsnetværket og deres projekt “Virksomheder adopterer skoleklasser”. Projektet påbegyndes i 1. klasse, hvorefter eleverne besøger en virksomhed to gange årligt gennem hele grundskoleforløbet. Virksomhedsbesøgene indebærer konkrete opgaver…

Læs mere ...

Tidlig Sprogstart | “Fransk er sjovt!”

Tidlig Sprogstart har kontaktet Danmarks Private Skoler for at gøre opmærksom på deres projekt ”Tidlig sprogstart – fransk i 3. og 4. klasse”.  Hvordan kan man motivere elevers læring af fremmedsprog?   På forsøgsbasis er der på otte grundskoler blevet undervist i fransk i indskolingen for at undersøge, hvordan man kan fremme eleverne i deres læring…

Læs mere ...

Studierejse for skoleledelser 2024

I foråret 2024 tilbyder Danmarks Private Skoler en studietur til Boston, USA for skoleledelser ved foreningens medlemsskoler.

Læs mere ...

Debat | Det er de unge, der er taberne, hvis 10. klasse nedlægges

At 10. klasse er et spildår er en fordom. ’10. klasse’ kan være mange ting, og det er et nødvendigt skoleår for mange, der betaler sig i det lange løb.”, skriver Karsten Suhr i et debatindlæg i Skolemonitor d. 7. juni 2023.

Læs mere ...

Hvad er Dannmarks Naturfagslærerforening?

Danmarks Naturfagslærerforening har kontaktet Danmarks Private Skoler for at gøre opmærksom på deres tilbud til skolerne. Danmarks Naturfagslærerforening er en forening for skoler og naturfagslærere på skolerne. Foreningen lægger vægt på at udbrede didaktisk materiale og inspiration til undervisningen i natur/teknologi, geografi, biologi og fysik/kemi.  Foreningen er drevet af medlemmer og har samarbejde med museer…

Læs mere ...

Nyt om prøver på de gymnasiale uddannelser. Juni 2023

Læs hele nyhedsbrevet her. “Nyt om prøver på de gymnasiale uddannelser”, der udgives af Børne- og Undervisningsministeriet.

Læs mere ...

Danmarks Private Skolers sekretariat har udvidet den daglige ledelse

Danmarks Private Skolers sekretariat har udvidet den daglige ledelse. Simone Dalsgaard er ansat i stillingen som sekretariatets souschef.

Læs mere ...

Danmarks Private Skoler søger ny medarbejder til rådgivningsopgaver, analyse- og talarbejde

Hvis du har lyst til at rådgive vores medlemsskoler i en bred vifte af skolerelaterede spørgsmål, og trives du med analyseopgaver og ”regneark”, så er du måske den nye medarbejder, vi leder efter?

Læs mere ...

Seminar for skolens formand og skoleleder/rektor

Seminar for skolens formand og skoleleder/rektor om formandens og lederens samarbejde og arbejde.

Læs mere ...

DM i fagene | DM i fagene er tilbage!

Det er tid til at sætte kryds i kalenderen – d. 28. august starter de indledende runder i DM i Fagene.
– Link til tilmelding
– Gratis undervisningsmateriale
– Link til Facebookside

Læs mere ...

FP | Nyt om folkeskolens prøver (nr. 11)

Skoleåret 2022/2023 Læs hele nyhedsbrevet her.

Læs mere ...

Budgetworkshop

Danmarks Private Skoler afholder budgetworkshop for medlemsskolerne.

Læs mere ...