SeverinPrisen 2020 red

Indtil d. 18. oktober er det muligt at indstille frie og private skoler til SEVERIN-PRISEN – en pris for god digital kommunikation. Indtil videre er tre skoler fra foreningen Danmarks Private Skoler indstillet.

SEVERIN-PRISEN gives årligt til en fri skole, som er god til at bruge online medier. Tanken bag prisen er, at den frie skoles værdier også skal være tydelige i det digitale rum.

Indtil videre er Forældreskolen Aarhus, Copenhagen International School og Sct. Ibs Skole indstillet. Det er muligt at indstille andre skoler her.

Forældreskolen Aarhus

Forældreskolen Aarhus er indstillet for en video med skolens elevrådsformand, som på Facebook taler til alle skolens elever midt under nedlukningen af Danmark. Du kan se videoen her.

Skoleleder Céline Vissing er glad for, at der er blevet lagt mærke til skolens brug af sociale medier. Hun siger:

“Vi lægger meget vægt på at lade eleverne komme til orde – også på vores forskellige medier. Specielt under nedlukningen kan man sige, at Facebook gav en hjælpende hånd. Vi gør vores bedste for at bruge de nye medier konstruktivt, så derfor er vi meget glade for anerkendelsen.”

Copenhagen International School

Copenhagen International School er indstillet for en billedserie, hvor eleverne viser og fortæller, hvad fred betyder for dem i forbindelse med skolens fejring og markering af FN’s Fredsdag i september. Se billedserien her.

“Det bliver eleverne glade for at høre – og det blev jeg naturligvis også”, fortæller kommunikationschef Ida Storm Jansen. “Alle på skolen, elever som lærere, lægger meget vægt på engagement i samfundet – både i Danmark og verden. Det er en drivende kraft for skolen, som vi er meget stolte af.”

Sct. Ibs Skole

Sct. Ibs Skole er indstillet for en musikvideo fra nedlukningen i foråret. Sangen handler om det at gå i hjemmeskole. I musikvideoen danser børn derhjemme. Se videoen her.

Videoen blev indstillet af en mor, der har børn, som er med i videoen. Hun er meget glad for den kreativitet videoen er et udtryk for – selv i en tid, hvor afstanden var stor:

“Når jeg ser på Sct. Ibs skole, ser jeg er skole, hvor alle kender hinanden, og alle er sammen, lige præcis derfor, synes jeg, det er skønt at skoleinspektøren og hans hustru er med og danser i videoen.”

Skoleleder Dan Ingemann Jensen anså det som en selvfølge, at de skulle med i videoen:

“Det er klart, man må deltage i sådan et godt projekt!”.

Han er derudover meget glad for at blive indstillet til SEVERIN-PRISEN.

“Her på skolen går vi meget op i fællesskab, musik og kreativitet, og det er altid en glæde at kunne dele det med omverdenen,” afslutter Dan Ingemann Jensen.