Nanna Filt Christensen fra Taastrup Realskole vinder Årets Fjernunderviser under Politikens Undervisningspris 2020. Hun har gjort sig fortjent til prisen ved sin håndtering af matematikundervisningen for 4. klasse under skolelukningen ifm. corona-pandemien i foråret.

På den frie og private Taastrup Realskole hyldes lærer Nanna Filt Christensen. Under skolenedlukningen   omlagde hun den almindelige klasseundervisning til meningsfuld fjernundervisning i sådan en grad, at en række forældre og elever i 4. klasse indstillede hende til Politikens Undervisningspris.

Om sin egen tilgang til undervisningen, fortæller Nanna Filt Christensen selv til Politiken:

»Det er mit indtryk, at eleverne lærer bedst, når de kan mærke, at underviseren også er engageret og går op i sit stof. Derfor er det vigtigt for mig, at jeg også selv kan mærke det fede ved faget og undervisningen. Og min metode har altså været at tilrettelægge min egen undervisning og lave undervisningsmateriale fra bunden. Det gør jeg faktisk også i den almindelige undervisning«.

Nanna Filt Christensen byggede et klasselokale og elever ud af Lego. Hun opbyggede personkarakterer og scenarier, som hun lavede små film over. Eleverne i Lego-klassen havde matematik, var på udflugter, spiste madpakker og hyggede sig som klasse. :

»Jeg prøvede at skabe et univers, der mindede om deres normale hverdag. Med både større udfordringer og alle de trivialiteter, som jeg tænkte, de måtte savne, lige så meget som jeg gjorde. Ikke mindst følelsen af at høre til i en klasse«, fortæller Nanna Filt Christensen til Politiken.