Opfordring | Hjælp til ukrainske flygtninge

Foreningen opfordrer medlemsskolerne til at iværksætte aktiviteter eller indsatser for de ukrainske flygtninge.

Læs mere ...

Debat | Mens politikerne taler om at frisætte folkeskolen, oplever frie skoler det modsatte

“De frie og private skoler presses ned i mere konforme og afmålte rammer, som kan reguleres og tilpasses i statslige regneark”, skriver Karsten Suhr i et debatindlæg i Altinget Uddannelse.

Læs mere ...

Samfundsansvar | Hvad betyder kodekset og de 7 samfundsløfter for den enkelte skole?

På foreningens årsmøde i oktober 2020 vedtog medlemsskolerne et fælles kodeks for samfundsansvar. Kodekset består af en fælles forståelsesramme og 7 konkrete samfundsløfter.

Læs mere ...

Invitation | Det Pædagogiske Selskab fejrer sit 200års jubilæum med en konference

Det Pædagogiske Selskab fejrer sit 200års jubilæum med en konference onsdag den 30. marts i Eigtveds Pakhus i København. Konferencen byder på et spændende program med interessante oplægsholdere, der vil tale om undervisning, dannelse, ledelse og læreruddannelsen.  Alle er velkomne til at deltage i konferencen. Det fulde program for dagen og information om tilmelding kan…

Læs mere ...

FP | Nyt om folkeskolens prøver (nr. 6)

Børne- og Undervisningsministeriet har udsendt FPnyt nr. 6 om prøveterminsbekendtgørelse 2022/2023, prøveudtræk, booking af skriftlige prøver, webinar om prøveafholdelse, mangel på censorer og call-centeret.

Læs mere ...

Grundskoler og gymnasier | Ny aftale om prøver og eksamener 2022

Børne- og Undervisningsministeriet oplyser, at alle Folketingets partier er blevet enige om, hvordan prøver og eksamener skal håndteres resten af dette skoleår på bagkant af skolernes udfordringer med Covid-19. 

Læs mere ...

Fakta | Frie og private skoler er ikke privatejede

Der findes ikke privatejede skoler (på grundskole og gymnasieniveau) i Danmark, uanset om de betegner sig som privatskoler, friskoler eller andet.

Læs mere ...

Fælleskronik | Stop mistænkeliggørelsen af private aktører

Foreningen har i samarbejde med en række andre organisationer udarbejdet en kronik til Berlingskes debatsektion, Opinion. Organisationerne har bl.a. et fælles ærinde om at stoppe den mistænkeliggørelse af private aktører, der eksisterer i samfundet. Vi mener, at private aktører er løsningen på mange af de udfordringer vores velfærdssamfund står overfor og i stigende grad kommer…

Læs mere ...

Covid-19 | Opfordring til screeningtest ophører den 21. februar

Fra og med mandag den 21. februar 2022 vil der ikke længere være en opfordring til at blive screeningstestet to gange om ugen i dagtilbud, på grundskoler og på ungdoms- og voksenuddannelser.

Læs mere ...

Nyt materiale | Bedre trivsel og tryghed for LGBT+ elever

Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM) har udviklet nyt materiale, der skal være med til at skabe bedre trivsel og tryghed for de LGBT+ elever, der møder udfordringer i skolen. Det kan være svært at vide, hvordan man som fagprofessionel bedst kan støtte LGBT+ elever, og derfor er formålet med DCUMs materiale at tilbyde konkret viden,…

Læs mere ...

DM i Fagene | Stor tilslutning fra medlemsskolerne

I sidste uge blev Danmarksmestrene i skolens fag kåret. 600 finalister, heriblandt elever fra 24 medlemsskoler, dystede landsmesterskaberne i dansk, engelsk, tysk, matematik, historie, biologi, fysik/kemi samt i den tværfaglige og den naturvidenskabelige holdkonkurrence. Foreningen Danmarks Private Skoler – grundskoler og gymnasier har været en del af konsortiet bag DM i Fagene siden 2015/16, hvor…

Læs mere ...

Løn | Nye reguleringsprocenter offentliggjort

Medarbejder- og Kompetencestyrelsen har offentliggjort reguleringsprocenterne, der er gældende fra henholdsvis 1. april 2022 og 1. oktober 2022.  Gældende fra 1. april 2022: 13,4104 Gældende fra 1. oktober 2022: 13,7411 Der vil i starten af marts blive offentliggjort en ny løntabel med ny reguleringsprocent samt overenskomstændringer gældende fra 1. april 2022. For spørgsmål kontakt sekretariatet.

Læs mere ...