Ny skoleleder på Johannesskolen 

Simon Mosekjær er ansat som ny skoleleder på Johannesskolen på Frederiksberg. Han starter 1. maj 2022 og kommer fra en stilling som skoleleder af Haderslev Realskole i Haderslev. 

Læs mere ...

Debat | Gid skolernes bestyrelser får mere frihed og forældrene vil tage ansvaret

“Selvfølgelig handler dét at give ”friheden” tilbage til folkeskolerne også om skolebestyrelserne. Og gid de reelt må få den (og gid de vil tage den!), for rammerne for ”den bedste skole” sættes lokalt – og tæt på skolens egne aktører. Skal en skole være ”fri”, skal der placeres reel kompetence og ansvar hos de aktører, der udgør skolen.”, skriver Karsten Suhr i et debatindlæg i Skolemonitor d. 22. april

Læs mere ...

FP | Vejledning om lokal fleksibilitet ved folkeskolens mundtlige prøver i prøveterminen maj-juni 2022

Vejledning om lokal fleksibilitet ved folkeskolens mundtlige prøver i prøveterminen maj-juni 2022.

Læs mere ...

FP | Nyt om folkeskolens prøver (nr. 9 )

FPnyt nr. 9 – Prøveklar til de skriftlige prøver, sms-tjeneste, sygeprøver, øveprøver, tilbagemeldingsordning og karakterindberetning

Læs mere ...

FP | Nyt om folkeskolens prøver (nr. 8)

FPnyt nr. 8 – ekstra om udstedt bekendtgørelse om visse regler om folkeskolens prøver i maj/juni 2022

Læs mere ...

Kommentar | ”Luk privatskolerne!” – gør det folkeskolerne bedre?

”Hvad skal vi gøre med folkeskolen?”, spørges der i “Flugten til privatskolen”. Forring vilkårene for de frie og private skoler, er udsendelsernes bærende svar. Ikke særligt konstruktivt. Ufortjent for den frie og private skolesektor og en uendelig trist og perspektivløs konklusion for folkeskolerne.

Læs mere ...

Debat | Elevfordeling – Et kommende valgkampstema?

Elevfordeling på grundskoler og ungdomsuddannelser lyder måske ikke som et tema, der er specielt velegnet til en valgkamp til Folketinget. Ikke desto mindre forudser vi, at det kan gå hen og blive det. Hvorfor? Fordi det principielt handler om, hvor grænsen går mellem borgernes frihed og statens bestemmelsesret.

Læs mere ...

Tilskud til ukrainske flygtningebørn

Tilskudsmuligheder, hvis frie grundskoler ønsker at optage ukrainske flygtningebørn.

Læs mere ...

Invitation | Temadag om unges udsathed

Børne- og Undervisningsministeriet inviterer til temadage om unges udsathed, hvor du kan deltage fysisk mandag den 25. april eller virtuelt onsdag den 27. april. Formålet med temadagene er at belyse, hvordan gymnasiet som organisation kan imødegå, at en stigende andel af unge rammes af psykisk mistrivsel og risiko for udsathed. Læs mere her:

Læs mere ...

Er der en “flugt” fra folkeskolerne til privatskolerne?

Hvad ved du om privatskoler? Sker der en flugt fra folkeskolerne til privatskolerne? Hvad er fordomme, og hvad er fakta, når politikere, meningsdannere og journalister udtaler sig om de private skoler?

Læs mere ...

“Flugten” til privatskolen

I en dokumentarserie på TV2 med premiere torsdag d. 24. marts stilles spørgsmålet: Hvorfor er der så mange elever, der skifter fra folkeskolen til en fri og privat grundskole?

Læs mere ...

Er frie og private skoler en økonomisk byrde for samfundet?

Hvad er fordomme, og hvad er fakta, når politikere, meningsdannere og journalister udtaler sig om økonomien bag de frie og private grundskoler? Her følger en række fakta om udgifterne til grundskolen i Danmark og de frie og private skolers økonomi

Læs mere ...