Er frie og private skoler en økonomisk byrde for samfundet?

Hvad er fordomme, og hvad er fakta, når politikere, meningsdannere og journalister udtaler sig om økonomien bag de frie og private grundskoler? Her følger en række fakta om udgifterne til grundskolen i Danmark og de frie og private skolers økonomi

Læs mere ...

Politisk aftale om undervisning af anbragte børn og unge

Der er indgået en politisk aftale, der bl.a. vedrører frie grundskoler med kostafdeling og deres muligheder for at optage elever, som er anbragt efter sociallovgivningen. 

Læs mere ...

Samfundsansvar | Hvorfor er det vigtigt at kommunikere om dét?

Det er afgørende, at den enkelte skole kommunikerer om skolens indsatser og aktiviteter, når det kommer til at tage samfundsansvar.

Læs mere ...

FP | Nyt om folkeskolens prøver (nr. 7)

Børne- og Undervisningsministeriet har udsendt FPnyt nr. 7 om kommende bekendtgørelse, mundtlig og skriftlig beskikket censur, sms-tjeneste og øveprøver.

Læs mere ...

Afskedsreception på Ryomgaard Realskole

Efter otte år som skoleleder på  Ryomgaard Realskole har Janus Laier fået et nyt job, og skolens bestyrelsen indbyder derfor til afskedsreception.

Læs mere ...

”Luk de frie skoler!” – bliver verden så bedre af det?!

Ledere fra Danmarks Private Skolers medlemsskoler var i marts samlet til en konference med det for folk i den frie skolesektor sindsoprivende tema: ”Luk de frie skoler!” – bliver verden så bedre af det?!

Læs mere ...

Ukrainske flygtninge | Stort engagement på frie og private skoler

Mange frie og private skoler har taget ansvaret på sig og har hurtigt taget initiativ til aktiviteter eller større indsatser for at støtte og hjælpe ukrainere på flugt.

Læs mere ...

Ukraine | Sang for fred fredag den 11. marts

Fredag den 11. marts samles skolebørn på tværs af hele landet og synger for fred. Begivenheden er arrangeret af DR og sendes live på DRTV og DR1 kl. 10.30 og 20 minutter frem.  

Læs mere ...

Ny løntabel gældende fra 1. april 2022 til og med 31. juli 2022

En ny løntabel gældende fra 1. april til 31. juli er offentliggjort.  I løntabellen er reguleringsprocenten opdateret til 13,4104. Herudover træder der pr. 1. april 2022 en række overenskomstændringer i kraft som medfører ændringer i løntabellen.  Find løntabellen her En uddybning af ændringerne kan ses her

Læs mere ...

Webinar | Forældrekredsmøder og generalforsamlinger

Danmarks Private Skoler inviterer til webinar om generalforsamlinger på frie grundskoler, private gymnasiale uddannelser og kombinerede skoler. 

Læs mere ...

Overenskomstændringer for børnehaveklasseledere, BUPL, 3F og HK pr. 1. april 2022

I forbindelse med forhandlingerne af overenskomsterne for lærere og børnehaveklasseledere samt med BUPL, 3F og HK i 2021 blev der indgået aftaler om følgende ændringer, der træder i kraft pr. 1 april 2022.  Børnehaveklasseledere Fra 1. april 2022 sker følgende ændringer: BUPL (Pædagogiske personale ved frie grundskoler og gymnasier) Fra 1. april 2022 sker følgende…

Læs mere ...

Aftale om seniorbonus gældende fra 1. april 2022

Fra d. 1. april 2022 gælder en ny aftale om seniorbonus. Aftalen gælder fuldt ud for ledere, lærere og børnehaveklasseledere ved frie grundskoler og gymnasier. Den er desuden implementeret i overenskomsterne med HK og 3F.  Aftalen er gældende fra 1. april 2022, men optjening bliver i det første år beregnet på baggrund af lønnen fra…

Læs mere ...