Coronapas indføres på ungdomsuddannelser

Fra den 29. november 2021 skal der fremvises gyldigt coronapas på ungdoms- og voksenuddannelser samt forberedende uddannelser. Det gælder både elever, kursister, deltagere, personale og besøgende.

Læs mere ...

Vinterprøverne | Mulighed for lokal håndtering af COVID-19-fravær

Skoler kan aflyse prøver for elever, der pga. COVID-19 er forhindret i at aflægge prøven i vinterterminen 2021/22. I stedet vil eleverne få ophøjet standpunktskarakter til prøvekarakter. 

Læs mere ...

Samfundsansvar | Herlufsholm har offentliggjort plan for skolens bæredygtige udvikling

Som den første ungdomsuddannelsesinstitution i Danmark har Herlufsholm offentliggjort en redegørelse over skolens bæredygtige udvikling.

Læs mere ...

Overenskomst HK | OK21-24

”Overenskomst mellem Aftaleenheden for Frie Grundskoler og HK Privat 2021-2024” – i daglig tale ”OK-2021 for kontorpersonale” er nu tilgængelig som pdf. I den kan man læse om løn- og ansættelsesvilkår for kontorpersonale, der helt eller overvejende er beskæftiget med administrativt arbejde på de frie grundskoler og private gymnasier.

Læs mere ...

FP | Regler for optagelse ved manglende praktisk/musisk prøve

Orientering om regler for optagelse på gymnasiale uddannelser ved manglende aflæggelse af 8. klasseprøven i de praktiske/musiske (valg)fag. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet orienterer i brev til skolerne følgende om reglerne for optagelse på gymnasiale uddannelser for elever, som mangler at aflægge den obligatoriske prøve i 8. klasse i de praktiske/musiske valgfag: ”Baggrunden for styrelsens…

Læs mere ...

FP | Opfølgning på udfordringer med hjælpeprogrammer og tjenester

Kontor for Prøver, Eksamen og Test har udsendt denne meddelelse vedr. opfølgning på udfordringer med hjælpeprogrammer og tjenester i prøvetermin maj/juni 2021.

Læs mere ...

Debat | Kommunalvalget handler også om lokal skolepolitik

Kommunalvalget nærmer sig. Snart afgøres det, hvem der skal sætte den politiske agenda i de 98 kommuner. Dette er naturligvis afgørende for meget, herunder skoleområdet. Kommunalvalget handler også om lokal skolepolitik.

Læs mere ...

Mulighed for lokal fleksibilitet ved mundtlige prøver til sommer

Der etableres lokal mulighed for at justere prøvegrundlaget for de mundtlige prøver i 8.-9. kl. og på de gymnasiale uddannelser.

Læs mere ...

Forsøgsordning | Refusion af udgifter til scenekunst til private grundskoler og ungdomsuddannelser m.fl.

Ikke-kommunale institutioner får, i en forsøgsordning frem til 2026, mulighed for at få dækket udgifter til køb af forestillinger af børneteater og scenekunst for unge. Dette sker med ikrafttrædelsen af ”Bekendtgørelse om refusion af ikke-kommunale institutioners udgifter til køb af refusionsgodkendte forestillinger af børneteater og scenekunst for unge” d. 27. oktober 2021. Staten refunderer op…

Læs mere ...

Holbæk Private Realskole | Virkelighedsnært indblik i kommunalpolitik

Der er mange måder at arbejde med demokratisk dannelse på i skolen. Holbæk Private Realskole har brugt kommunalvalget som anledning til at give eleverne indblik i de demokratiske processer i en kommunalpolitisk kontekst. I den forbindelse har de haft besøg af bl.a. borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S).

Læs mere ...

FP | Nyt om folkeskolens prøver (nr. 3)

Børne- og Undervisningsministeriet har udsendt #FPnyt nr. 3 om midlertidige regler for visse prøver i vinterterminen, prøveklar til vintertermin, tilmelding til sommerterminen, øveprøver II og sprogfagsprøver.

Læs mere ...

Forskelsbehandling i adgangen til PPR

Det er en stor udfordring, når der er mindre adgang til hjælp fra kommunernes Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) for elever på frie grundskoler

Læs mere ...