DM i Fagene | Stor tilslutning fra medlemsskolerne

I sidste uge blev Danmarksmestrene i skolens fag kåret. 600 finalister, heriblandt elever fra 24 medlemsskoler, dystede landsmesterskaberne i dansk, engelsk, tysk, matematik, historie, biologi, fysik/kemi samt i den tværfaglige og den naturvidenskabelige holdkonkurrence. Foreningen Danmarks Private Skoler – grundskoler og gymnasier har været en del af konsortiet bag DM i Fagene siden 2015/16, hvor…

Læs mere ...

Løn | Nye reguleringsprocenter offentliggjort

Medarbejder- og Kompetencestyrelsen har offentliggjort reguleringsprocenterne, der er gældende fra henholdsvis 1. april 2022 og 1. oktober 2022.  Gældende fra 1. april 2022: 13,4104 Gældende fra 1. oktober 2022: 13,7411 Der vil i starten af marts blive offentliggjort en ny løntabel med ny reguleringsprocent samt overenskomstændringer gældende fra 1. april 2022. For spørgsmål kontakt sekretariatet.

Læs mere ...

Grundskoler | Trivselsmålinger og trivselsværktøjer

De frie grundskoler har hidtil haft mulighed for at anvende Børne- og Undervisningsministeriets trivselsværktøj, som er udarbejdet til folkeskolernes obligatoriske trivselsmålinger. Dette er desværre ikke længere muligt. Folkeskoler skal hvert år gennemføre en trivselsmåling blandt eleverne i børnehaveklassen til og med 9. klasse. Frie grundskoler holder naturligvis også løbende øje med elevernes trivsel, men har…

Læs mere ...

Covid-19 | Forlængelse af ordning vedr. tilskud til ekstraordinær fjernundervisning

Børne- og undervisningsministerens har udsendt et brev til ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner vedr. ændringsbekendtgørelse om tilskud til ekstraordinær fjernundervisning. Ministeren har besluttet at forlænge ordningen, så den gælder for hele februar måned 2022.

Læs mere ...

Indskrænkning af skolernes frihedsrettigheder – Danmarks Private Skoler siger klart nej!

Danmarks Private Skoler har, sammen med de øvrige skoleforeninger, Frie Skolers Ledere samt FSL, afgivet et fælles høringssvar med en klar afvisning af ønsket om at stramme og indskrænke de frihedsrettigheder, som de frie grundskoler bygger på.

Læs mere ...

Webinarer hos Center for Grundskoleforskning

Syddansk Universitet, afholder en række gratis webinarer i foråret.

Læs mere ...

Beredskabsplan

Børne – og Undervisningsministeriet har udarbejdet en guide til inspiration for skoler ift. sikkerhed og kriseberedskab.

Læs mere ...

Covid-19 | Restriktioner ophæves. Nye retningslinjer pr. 1. februar

Restriktioner ophæves på børne- og undervisningsområdet – en række anbefalinger gælder fortsat.

Læs mere ...

Vejledning om lokal fleksibilitet ved mundtlige prøver i maj-juni 2022

Vejledning om lokal fleksibilitet ved folkeskolens mundtlige prøver i 8. og 9. klasse i prøveterminen maj-juni 2022.

Læs mere ...

Covid-19 | Nye retningslinjer pba. anbefalinger vedr. nære kontakter

Retningslinjer pr. 25. januar 2022.

Læs mere ...

Bestyrelsesuddannelse

Danmarks Private Skoler udbyder en bestyrelsesuddannelse, der stiller skarpt på dine bestyrelseskompetencer målrettet bestyrelsesarbejdet i private skolers bestyrelse.

Læs mere ...

FP | Nyt om folkeskolens prøver (nr. 5)

Børne- og Undervisningsministeriet har udsendt FPnyt nr. 5 om tilmeldingstal, indberetning af prøvekarakterer, undervisning i de praktisk/musiske fag, prøveudtræk, manglende censorer.

Læs mere ...