Skolen til fremtiden | Hvad skal skolen være katalysator for?

Vi har konkrete aktiviteter eller indsatser, der gør, at vores skole udvikles med henblik på at forberede og give eleverne kompetencer til det liv og arbejdsliv, de vil opleve i en nærtstående fremtid.

Læs mere ...

Skole indstillet til SEVERIN-PRISEN 2021

Indtil d. 6. oktober er det muligt at indstille frie og private skoler til SEVERIN-PRISEN 2021.

SEVERIN-PRISEN gives årligt til en fri skole, som er god til at bruge online medier.

Læs mere ...

Løntabel gældende fra 1. oktober 2021

Ny løntabel gældende fra 1. oktober 2021 for alle faggrupper er tilgængelig på hjemmesiden.

Læs mere ...

Skolen og omverdenen | Samfundsansvar rækker længere end til skoleporten

Medlemsskolerne i Danmarks Private Skoler har givet 7 samfundsløfter. Det er en del af et fælles vedtaget kodeks for samfundsansvar. Skolerne har forpligtet sig på at have eller iværksætte konkrete aktiviteter og indsatser inden for syv kernetemaer, der er til gavn for samfundet. Et af disse kernetemaer er “Skolen og omverdenen”.

Læs mere ...

Nyt om folkeskolens prøver (nr. 1)

Om tilmelding af semesterprøver, øveprøver, prøveansvarlig, prøvevejledninger og årsplan. Tilmelding og booking til semesterprøver Tilmeldingen af elever til semesterprøver i december 2021 åbner den 15. september 2021. På uvm.dk/fp kan du under prøvetilrettelæggelse læse mere om tilmelding og semesterprøver. Fristen for tilmelding er den 1. oktober 2021. Der åbnes for booking i testogprøver.dk den 22….

Læs mere ...

COVID-19 | Nyheder og orienteringer

Foreningen opdaterer løbende denne nyhed, når der kommer væsentlige nye informationer relateret til COVID-19 og skolernes virke.

Læs mere ...

Frie og private skoler skaber værdi i lokalsamfund

De frie og private skoler har forskellige aktiviteter og indsatser, der gør en positiv forskel for i det lokalsamfund, de er en del af.

Solhverv Privatskole er en samlende faktor i Vebbestrup ved Hobro og arbejder løbende for at sikre sammenhængskraften i skolens lokalsamfund.

Sorø Privatskole har indledt et samarbejde med kommunen og de lokale folkeskoler.

Læs mere om hvordan og hvorfor de to skoler har dette fokus.

Læs mere ...

Indkaldelse til foreningens årsmøde 2021

Foreningens medlemmer har d. 30. august modtaget den formelle indkaldelse til det ordinære årsmøde i Danmarks Private Skoler – grundskoler og gymnasier.

Læs mere ...

Skal jeres klasser også deltage i DM i Fagene?

Giv jeres udskolingselever mulighed for at deltage i den indledende runde i Danmarks største konkurrence i skolens fag.

Læs mere ...

Forslag til finanslov 2022

Regeringen har d.d. fremsat forslag til Finanslov 2022, herunder forslag til tilskudsforhold for såvel frie grundskoler som private gymnasiale uddannelser.

Læs mere ...

Ny it-løsning til sprogvurdering af børn er klar til brug

Børne- og Undervisningsministeriet lancerer Sprogvurdering.dk, der er gratis og kan anvendes til sprogvurdering af børn på dagtilbuds- og børnehaveklasseområdet. Børne- og Undervisningsministeriets it-løsning – sprogvurdering.dk – understøtter to sprogvurderingsredskaber: ”Sprogvurdering 2 år” og ”Sprogvurdering 3-6 år”. Sprogvurdering.dk afløser ministeriets tidligere it-platform “FKO Sprogvurdering”. I løbet af efteråret 2021 afholdes et webinar for brugere, hvor Sprogvurdering.dk…

Læs mere ...

Frie skolers kommunikationspris: Indstillingen åbner 1. september

Fra d. 1. september er det muligt at indstille frie og private skoler til SEVERIN-PRISEN – en pris for god digital kommunikation. SEVERIN-PRISEN gives årligt til en fri skole, der formår at skabe godt og dannet indhold til internettet. Temaet for SEVERIN-PRISEN 2021 er ‘Oplysning’, og prisen gives i år til en skole, der udmærker…

Læs mere ...