Fjernundervisning: Fokus på faglighed, struktur, traditioner og det sociale

Fjernundervisning er blevet en stor del af hverdagen for mange elever og lærere. De frie og private skoler har fokus på at lave spændende fjernundervisning og vedligeholde fællesskab på afstand. Meningsfulde faglige aktiviteter, klar struktur på dagligdagen, fastholdelse af traditioner og værdier og fokus på det sociale. Det er en del af opskriften. For det…

Læs mere ...

Genåbning af skoler: “Det skal nok gå. Det bliver godt igen!”

Billede | Klasse på Kirstine Seligmanns Skole – en privatskole i Vejle – efter genåbning Frie og private skoler har, lige som de fleste andre af landets skoler, nu været genåbnede i nogle dage. Effektiv planlægning går forud, og særligt tryghed er omdrejningspunktet for opstarten. Siden statsministeren fortalte, at dagtilbud og skoler igen kunne åbne…

Læs mere ...

De frie og private skoler har tænkt ud af boksen

De frie og private skoler har ligesom andre skoler været nedlukket i nu tre uger. Alle venter med spænding på, om skolerne gradvist får lov til at åbne op efter påske, eller om fjernundervisningen skal fortsætte. Skolenedlukningen er både en udfordring, men også en lejlighed til at tænke ”ud af boksen”. Det er inspirerende. Undervisning…

Læs mere ...

Artikel | Karsten Suhr: “Frie og private skoler er små enheder, der kan planlægge ud fra de forældre og elever, der er tilknyttet skolen”

Læs mere ...

Debatindlæg | Karsten Suhr: Lige nu handler det om at komme igennem krisen

Danmark er som resten af verden ramt af en frygtelig pandemi. Dette har medført, at store dele af det danske samfund er gået i stå. Regeringen har sammen med alle andre partier i Folketinget været nødsaget til at vedtage særbestemmelser, som man ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig for bare en måned siden….

Læs mere ...

Under skolenedlukning: Alternativ undervisning på Kolding Realskole

Se video med elev fra Kolding Realskole, der fortæller om sin hverdag under nedlukningen Skoler skal gennemføre nødundervisning i videst muligt omfang i denne tid. På Kolding Realskole laves der bl.a. virtuel klasseundervisning, virtuelt gruppearbejde, videobesvarelser, og der er særligt fokus på elever med behov for støtteundervisning. Selvom skolerne er lukket ned pga. COVID-19-smittefare, skal…

Læs mere ...

Stenhus Kostskole: Kinesisk på skoleskemaet

Da de på Stenhus Kostskole, en fri og privat skole i Holbæk, ville udbyde kinesisk som fag for 15 år siden, blev der rynket på næserne rundt om i skoleverden. Det har ændret sig. I dag er Stenhus Kostskole i førersædet på området og deler gerne ud af viden og erfaringer.

Læs mere ...

Artikel | Skoleledere, privatskoler og friskoler: Her er 8 anbefalinger til en ny karakterskala

Skoleledere, privatskoler og friskoler: Her er 8 anbefalinger til en ny karakterskala Regeringen efterlyser en mere meningsfuld karakterskala, og nu er 13 lederforeninger på uddannelsesområdet gået sammen om en række anbefalinger. Det ser efterhånden sort ud for 7-trins-skalaen. Sidste år leverede en evalueringsgruppe en kras kritik af skalaen. Den er pædagogisk uanvendelig, og der er for store…

Læs mere ...

Skoleleder: Vigtigt at understøtte lyst og evne til medmenneskelighed

Den frie og private grundskole, Institut Sankt Joseph, arbejder målrettet med at bygge bro imellem værdigrundlag og hverdag. Det har bl.a. udmøntet sig i et tiltag, hvor eleverne påtager sig ulønnet socialt arbejde.

Læs mere ...

Privatskole: Bevægelse i skoledagen smitter af på trivslen

På Kvikmarkens Privatskole i Søborg nær København er de optaget af trivsel i klassemiljøerne. De har afprøvet forskellige metoder og har fundet en effektiv tilgang: Nøglen til bedre trivsel er bevægelse.

Læs mere ...

Talentarbejde styrker alle på skolen

Flere skoler udformer talentstrategier, har uddannede talentvejledere og deltager i talentforløb samt talentkonkurrencer. Sorø Privatskole er en af de skoler, der har styrket talentindsatsen igennem flere år. Talentarbejdet styrker alle elever.

Læs mere ...

Udsatte børn | Anbragte børn på kostskoler klarer sig bedre

Det generelle billede af anbragte børns skolegang er ikke opløftende. 47 % af alle anbragte elever består ikke folkeskolens afgangseksamen. Og seks år efter grundskolen har kun 20 % af de anbragte børn gennemført en ungdomsuddannelse. Men unge, der har været anbragt på kostskoler, klarer sig bedre.  VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for…

Læs mere ...