“Flugten” til privatskolen

I en dokumentarserie på TV2 med premiere torsdag d. 24. marts stilles spørgsmålet: Hvorfor er der så mange elever, der skifter fra folkeskolen til en fri og privat grundskole?

Læs mere ...

Er frie og private skoler en økonomisk byrde for samfundet?

Hvad er fordomme, og hvad er fakta, når politikere, meningsdannere og journalister udtaler sig om økonomien bag de frie og private grundskoler? Her følger en række fakta om udgifterne til grundskolen i Danmark og de frie og private skolers økonomi

Læs mere ...

Politisk aftale om undervisning af anbragte børn og unge

Der er indgået en politisk aftale, der bl.a. vedrører frie grundskoler med kostafdeling og deres muligheder for at optage elever, som er anbragt efter sociallovgivningen. 

Læs mere ...

”Luk de frie skoler!” – bliver verden så bedre af det?!

Ledere fra Danmarks Private Skolers medlemsskoler var i marts samlet til en konference med det for folk i den frie skolesektor sindsoprivende tema: ”Luk de frie skoler!” – bliver verden så bedre af det?!

Læs mere ...

Ukrainske flygtninge | Stort engagement på frie og private skoler

Mange frie og private skoler har taget ansvaret på sig og har hurtigt taget initiativ til aktiviteter eller større indsatser for at støtte og hjælpe ukrainere på flugt.

Læs mere ...

Debat | Mens politikerne taler om at frisætte folkeskolen, oplever frie skoler det modsatte

“De frie og private skoler presses ned i mere konforme og afmålte rammer, som kan reguleres og tilpasses i statslige regneark”, skriver Karsten Suhr i et debatindlæg i Altinget Uddannelse.

Læs mere ...

Fakta | Frie og private skoler er ikke privatejede

Der findes ikke privatejede skoler (på grundskole og gymnasieniveau) i Danmark, uanset om de betegner sig som privatskoler, friskoler eller andet.

Læs mere ...

Fælleskronik | Stop mistænkeliggørelsen af private aktører

Foreningen har i samarbejde med en række andre organisationer udarbejdet en kronik til Berlingskes debatsektion, Opinion. Organisationerne har bl.a. et fælles ærinde om at stoppe den mistænkeliggørelse af private aktører, der eksisterer i samfundet. Vi mener, at private aktører er løsningen på mange af de udfordringer vores velfærdssamfund står overfor og i stigende grad kommer…

Læs mere ...

Debat | Tør vi friheden?

Ordet ’frihed’ synes at være på alles tunger i disse dage, især de politiske. Hvad er det for en forståelse af frihed, der tales om? Hvad er det for en forståelse, når man taler om frihed til folkeskolen?

Læs mere ...

Indskrænkning af skolernes frihedsrettigheder – Danmarks Private Skoler siger klart nej!

Danmarks Private Skoler har, sammen med de øvrige skoleforeninger, Frie Skolers Ledere samt FSL, afgivet et fælles høringssvar med en klar afvisning af ønsket om at stramme og indskrænke de frihedsrettigheder, som de frie grundskoler bygger på.

Læs mere ...

Udfoldelse af de 7 samfundsløfter

Foreningen har samlet en artikelserie, hvor hvert af de 7 samfundsløfter er udfoldet sammen med konkrete eksempler fra medlemsskolerne.

Læs mere ...

Debat | Bæredygtig udvikling: Det forventes, at skoler bidrager

Det er blevet ekstremt vigtigt for virksomheder at kunne redegøre for deres aftryk på samfundet og miljøet. Det er ikke nok at skabe ”en fortælling” om samfundsansvar, herunder om bæredygtighed. Det skal følges op af data og dokumentation. Det gælder også for skoler. Corporate Social Responsibility (CSR) og Corporate Citizenship er begreber, der bruges i forretningsverdenen. I den frie og private skoleverden taler vi om ”levende værdier”.

Læs mere ...