Fakta | Frie og private skoler er ikke privatejede

Der findes ikke privatejede skoler (på grundskole og gymnasieniveau) i Danmark, uanset om de betegner sig som privatskoler, friskoler eller andet.

Læs mere ...

Fælleskronik | Stop mistænkeliggørelsen af private aktører

Foreningen har i samarbejde med en række andre organisationer udarbejdet en kronik til Berlingskes debatsektion, Opinion. Organisationerne har bl.a. et fælles ærinde om at stoppe den mistænkeliggørelse af private aktører, der eksisterer i samfundet. Vi mener, at private aktører er løsningen på mange af de udfordringer vores velfærdssamfund står overfor og i stigende grad kommer…

Læs mere ...

Debat | Tør vi friheden?

Ordet ’frihed’ synes at være på alles tunger i disse dage, især de politiske. Hvad er det for en forståelse af frihed, der tales om? Hvad er det for en forståelse, når man taler om frihed til folkeskolen?

Læs mere ...

Indskrænkning af skolernes frihedsrettigheder – Danmarks Private Skoler siger klart nej!

Danmarks Private Skoler har, sammen med de øvrige skoleforeninger, Frie Skolers Ledere samt FSL, afgivet et fælles høringssvar med en klar afvisning af ønsket om at stramme og indskrænke de frihedsrettigheder, som de frie grundskoler bygger på.

Læs mere ...

Udfoldelse af de 7 samfundsløfter

Foreningen har samlet en artikelserie, hvor hvert af de 7 samfundsløfter er udfoldet sammen med konkrete eksempler fra medlemsskolerne.

Læs mere ...

Debat | Bæredygtig udvikling: Det forventes, at skoler bidrager

Det er blevet ekstremt vigtigt for virksomheder at kunne redegøre for deres aftryk på samfundet og miljøet. Det er ikke nok at skabe ”en fortælling” om samfundsansvar, herunder om bæredygtighed. Det skal følges op af data og dokumentation. Det gælder også for skoler. Corporate Social Responsibility (CSR) og Corporate Citizenship er begreber, der bruges i forretningsverdenen. I den frie og private skoleverden taler vi om ”levende værdier”.

Læs mere ...

Samfundsansvar | Herlufsholm har offentliggjort plan for skolens bæredygtige udvikling

Som den første ungdomsuddannelsesinstitution i Danmark har Herlufsholm offentliggjort en redegørelse over skolens bæredygtige udvikling.

Læs mere ...

Debat | Kommunalvalget handler også om lokal skolepolitik

Kommunalvalget nærmer sig. Snart afgøres det, hvem der skal sætte den politiske agenda i de 98 kommuner. Dette er naturligvis afgørende for meget, herunder skoleområdet. Kommunalvalget handler også om lokal skolepolitik.

Læs mere ...

Holbæk Private Realskole | Virkelighedsnært indblik i kommunalpolitik

Der er mange måder at arbejde med demokratisk dannelse på i skolen. Holbæk Private Realskole har brugt kommunalvalget som anledning til at give eleverne indblik i de demokratiske processer i en kommunalpolitisk kontekst. I den forbindelse har de haft besøg af bl.a. borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S).

Læs mere ...

Forskelsbehandling i adgangen til PPR

Det er en stor udfordring, når der er mindre adgang til hjælp fra kommunernes Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) for elever på frie grundskoler

Læs mere ...

Debat | Benspænd for nye frie grundskoleinitiativer

De frie skoleforeninger har kommenteret på en ny vejledning og pegede på en række problemer. Men STUK vil ikke ændre så meget som et komma, skriver formand for Danmarks Private Skoler og formand for Dansk Friskoleforening.

Læs mere ...

Mundtlig beretning 2021

Formand for Danmarks Private Skoler, Karsten Suhr, har afgivet bestyrelsens mundtlige beretning på foreningens årsmøde d. 29. oktober 2021.

Læs mere ...