Herlufsholm: Både skolen og eleverne skal være med til at gøre en forskel

Den traditionsrige Herlufsholm Skole har altid haft en ambition om at uddanne unge mennesker, der kan tage ansvar og gøre en forskel i samfundet. Skolen sætter nu yderligere fokus på social dannelse og har samtidig besluttet at udvide sin fripladsordning.

Læs mere ...

Debatindlæg | Skolen har ikke behov for flere symboltolkende akademikere

Af SØREN TONNESEN LODAHL Sekretariatschef – Danmarks Private Skoler – grundskoler og gymnasier Skal stigende kompleksitet og politiske interesser betyde, at skolen skal ledes af generalister og akademikere? Nej. Det er ikke det, vores skoler har brug for. Der er brug for god og nærværende ledelse, der har dyb viden og indsigt i skolens processer…

Læs mere ...

Minimumsnormeringer | Aftale om midler på plads

Regeringen og støttepartierne er blevet enige om en aftale for minimumsnormeringer på dagtilbudsområdet. I aftalen følger der ti initiativer, som skal styrke og sikre en udmøntning af midlerne til minimumsnormeringer – midler som også skal tilgå de private og selvejende institutioner.

Læs mere ...

DR laver juleafslutningsprogram for skoler: ”Morgensang – skolernes juleafslutning”.

På skolerne er det svært at holde den fælles traditionelle juleafslutning pga. restriktioner og anbefalinger i forbindelse med Corona-situationen. DR vil gerne hjælpe til, så sidste dag før juleferien bliver hyggelig og rar. Derfor har DR lavet juleafslutningsprogrammet ”Morgensang sender skolerne på juleferie”. Der bliver lagt op til en hyggelig stund med julestemning, musik, varme,…

Læs mere ...

Debatindlæg | Skandalen på Havregården må ikke få konsekvenser for alle kostskoler

Kostskoler for socialt udsatte børn udfører en vigtig samfundsmæssig opgave, og de leverer gode resultater. Det er derfor dybt bekymrende, hvis én konkret sag får negativ betydning for alle kostskoler og deres elever, skriver Karsten Suhr, formand for privatskolerne. De politiske bølger går højt på baggrund af sagen om kostskolen Havregården. Senest ved et samråd med…

Læs mere ...

Orientering om praktikernetværk om teknologiforståelse

Børne- og Undervisningsministeriet igangsatte i 2018 et treårigt forsøgsprogram med teknologiforståelse som ny faglighed i folkeskolen. Programmet skal kvalificere en politisk beslutning om, hvorvidt og hvordan teknologiforståelse skal indgå i folkeskolen. Forsøgsprogrammet afsluttes efter skoleåret 2020/21. Slutevalueringen forventes offentliggjort i efteråret 2021.  Læs mere om forsøget** Frie skoler kan også deltage i praktikernetværket Børne- og…

Læs mere ...

Referat | Årsmøde 2020

Danmarks Private Skoler – grundskoler og gymnasier havde årsmøde d. 24. oktober 2020 på Nyborg Strand. Referatet fra årsmødet 2020 kan læses her.

Læs mere ...

Mariagerfjord Idrætsskole styrker det lokale foreningsliv

Den frie og private grundskole Mariagerfjord Idrætsskole samarbejder med lokale aktører for at skabe et stærkt lokalt foreningsliv, som er til gavn for hele lokalområdet.

Læs mere ...

Tilbud om Naturfagsweekend for udskolingselever

Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF) tilbyder udskolingselever at komme på Naturfagsweekend. UNF Naturfagsweekend er en weekendcamp for udskolingselever (7. til 10. klasse), der har til formål at give deltagerne stærkere kendskab til STEM-fagene og samtidig give mulighed for at møde andre med interesse for naturfagene. På campen er der fem faglige forløb: Matematik, fysik, datalogi, kemi…

Læs mere ...

#FPnyt nr. 4 om tilmelding og booking, ny bekendtgørelse, elevfolder, censortildeling, vejledning og webinar om særlige prøvevilkår

Husk at booke elever til semesterprøver Testogprøver.dk vil blive anvendt til afvikling af skriftlige semesterprøver i december 2020. Eleverne skal bookes til alle prøver, der afvikles via testogprøver.dk. Eleverne kan bookes frem til prøvens start.   Kontrollér censortildeling ved skriftlige semesterprøver Skoler, der afholder semesterprøver i december 2019, har den 4. november 2019 modtaget en…

Læs mere ...

Nyt om de gymnasiale uddannelser #2

Indhold 1. Opdateret og nyt materiale på EMU 2. Nye og reviderede læreplaner er udstedt 3. FIP-kurser skoleåret 20/21 4. FIP-kurser for eux og nyt virtuelt koncept 5. FIP (stx/hf) i historie afprøver alternativ kursusmodel 6. Ny folder til ledere på ungdomsuddannelser: Bedre skolegang med specialpædagogisk støtte (SPS) 7. Temadage og SIP-konferencer 8. Det risikobaserede…

Læs mere ...

Sct. Ibs Skole vinder SEVERIN-PRISEN 2020

Sct. Ibs Skole er vinder af SEVERIN-PRISEN, der er en pris for god onlinekommunikation og digitalt indhold. Skolen vinder prisen for en musikvideo om hjemmeskole i forbindelse med forårets nedlukning af Danmark på grund af COVID-19.

Læs mere ...