Samfundsansvar | Herlufsholm har offentliggjort plan for skolens bæredygtige udvikling

Som den første ungdomsuddannelsesinstitution i Danmark har Herlufsholm offentliggjort en redegørelse over skolens bæredygtige udvikling.

Læs mere ...

Debat | Kommunalvalget handler også om lokal skolepolitik

Kommunalvalget nærmer sig. Snart afgøres det, hvem der skal sætte den politiske agenda i de 98 kommuner. Dette er naturligvis afgørende for meget, herunder skoleområdet. Kommunalvalget handler også om lokal skolepolitik.

Læs mere ...

Holbæk Private Realskole | Virkelighedsnært indblik i kommunalpolitik

Der er mange måder at arbejde med demokratisk dannelse på i skolen. Holbæk Private Realskole har brugt kommunalvalget som anledning til at give eleverne indblik i de demokratiske processer i en kommunalpolitisk kontekst. I den forbindelse har de haft besøg af bl.a. borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S).

Læs mere ...

Forskelsbehandling i adgangen til PPR

Det er en stor udfordring, når der er mindre adgang til hjælp fra kommunernes Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) for elever på frie grundskoler

Læs mere ...

Debat | Benspænd for nye frie grundskoleinitiativer

De frie skoleforeninger har kommenteret på en ny vejledning og pegede på en række problemer. Men STUK vil ikke ændre så meget som et komma, skriver formand for Danmarks Private Skoler og formand for Dansk Friskoleforening.

Læs mere ...

Mundtlig beretning 2021

Formand for Danmarks Private Skoler, Karsten Suhr, har afgivet bestyrelsens mundtlige beretning på foreningens årsmøde d. 29. oktober 2021.

Læs mere ...

Skriftlig årsberetning 2021

Den skriftlige årsberetning indeholder bl.a. artikler om konkrete og aktuelle politiske problemstillinger for de frie og private skoler og artikler om de frie og private skolers rammevilkår, f.eks. lovgivning og økonomi. Den skriftlige årsberetning indeholder også tal og statistik om medlemsskolerne.

Læs mere ...

Spidskandidat besøger privatskole i Aalborg

Spidskandidat for Radikale Venstre ved kommunalvalget i Aalborg, Jes Lunde, har besøgt Klostermarksskolen.

Læs mere ...

Privatskole indgår partnerskabsaftale med kommune

Marie Kruses Skole og Furesø Kommune har indgået en aftale med fokus på fire indsatser. Med samarbejdsaftalen vil skolen bl.a. cementerer deres aktive del i lokalsamfundet.

Læs mere ...

Debat | Skolers samfundsansvar rækker længere end til skoleporten

Vi vil altid bidrage ved at gøre en forskel. Vi mener naturligvis ikke, at vi som enkeltskoler eller skoleform kan løse alle problemer på et område set fra et samfundsperspektiv. Men vi kan gøre en forskel, skriver Karsten Suhr, der er formand for Danmarks Private Skoler.

Læs mere ...

Frie og private skoler skaber værdi i lokalsamfund

De frie og private skoler har forskellige aktiviteter og indsatser, der gør en positiv forskel for i det lokalsamfund, de er en del af.

Solhverv Privatskole er en samlende faktor i Vebbestrup ved Hobro og arbejder løbende for at sikre sammenhængskraften i skolens lokalsamfund.

Sorø Privatskole har indledt et samarbejde med kommunen og de lokale folkeskoler.

Læs mere om hvordan og hvorfor de to skoler har dette fokus.

Læs mere ...

Samarbejde mellem kommune og privatskole: ”Vi udvikler i fællesskab”

Læs mere ...