Folkeskolen bliver ikke reddet af, at vi begrænser forædrenes frie skolevalg

KOMMENTAR i Information d. 16. januar 2019: Karsten Suhr, Peter Bendix Pedersen og Uffe Rostrup, hhv. formand for Danmarks Private Skoler, formand for Dansk Friskoleforening og formand for Frie Skolers Lærerforening kommenterer skolebestyrelsesmedlem Janus Boyes debatindlæg fra den 3. januar “Der er for mange fordele ved at sende sine børn i privatskole”.  Formændene for de…

Læs mere ...

Formænd i fælles debatindlæg: Stop krigsretorikken om fri- og privatskoler

Kommentar til analyse i Politiken af chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Mie Dalskov Pihl. Stop krigsretorikken om fri- og privatskoler Af Karsten Suhr, formand Danmarks Private Skoler, Peter Bendix Pedersen, formand for Dansk Friskoleforening, Uffe Rostrup, formand Frie Skolers Lærerforening Mie Dalskov Pihl er chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, og hun har en klar dagsorden, som ligger…

Læs mere ...

“Omvendt jul”: Glæden ved at give

Frelsens Hær i Roskilde har modtaget en kæmpe julegavedonation fra Roskilde private Realskole.

Skolen har en tradition, de kalder ”Omvendt jul”. Skolen bruger det som en del af et forløb, hvor eleverne lærer om det at hjælpe andre, forstå og anerkende forskelligheder og at bidrage til fællesskabet.

Læs mere ...

Referat fra Årsmøde 2018

Danmarks Private Skoler – grundskoler og gymnasier afholdte årsmøde d. 26.-27. oktober 2018 på Nyborg Strand. Referat fra årsmøde 2018 kan læses her.

Læs mere ...

“At blive anbragt på kostskolen er helt klart det bedste valg, jeg har truffet!”

Flere kostskoler i Danmark er et tilbud for børn og unge med særlige behov. Skoleformen har det svært, selvom den skaber mønsterbrydere. Hvad vanskeliggør forholdene for kostskolerne? Og hvad er det, der gør, at skoleformen har succes i forhold til de elever, der vælger at gå der?

Læs mere ...

Karsten Suhr: Folkeskolen skal vristes fri af detailstyring

Debatindlæg på Altinget.dk i dag: Formand Karsten Suhr forholder sig til regeringens folkeskoleudspil fremlagt her i efteråret. »Folkeskolerne fortjener opmærksomhed. Men folkeskolerne – ja, grundskolen generelt – fortjener at vristes fri fra den nuværende værdipolitiske kampplads, hvor problemstillinger mødes med øgede krav, detailstyring og kontrol«, fortæller formanden for Danmarks Private Skoler, Karsten Suhr, på Altinget.dk….

Læs mere ...

Giersings Realskole for fuld sang og musik

I uge 44 er det Spil Dansk Ugen. De seneste seks år har Giersings Realskole i Odense markeret denne landsdækkende begivenhed, og i år er ingen undtagelse. Skolen har bl.a. valgt at forlænge den daglige morgensang og naturligvis sikre, at alle morgensangene lever op til Spil Dansks krav om at være danskproducerede. Derudover samarbejder skolen…

Læs mere ...

Nørre Aaby Realskole: Alle skal have råd

Nørre Aaby Realskole har en støtteforening: Frk. Ellas Portemonnæ. Næsten alle skolens forældre er medlemmer, og i fællesskab sørger de for, at alle har råd til lejrskoleophold, skolepenge og elektronisk udstyr.

Læs mere ...

Bestyrelsens mundtlige beretning 2018

Formand Karsten Suhr har afgivet den mundtlige beretning. Beretningen kan hentes her. Formand Karsten Suhr har afgivet bestyrelsens mundtlige beretning på Årsmøde 2018 for Danmarks Private Skoler – grundskoler og gymnasier.   Beretningen har den røde tråd som overordnet tema: »Den røde tråd symboliserer, at noget hænger sammen eller har en sammenhæng. Den røde tråd er den…

Læs mere ...

Årsberetning 2018

Læs Danmarks Private Skoler – grundskoler og gymnasiers årsberetning 2018 her: Årsberetning 2018 Find alle årsberetninger her

Læs mere ...

H.K.H. Prins Joachim til privatskole: “I har en stærk naturfaglig kultur”

Skt. Josefs Skole, der er en privatskole i Roskilde, havde i forbindelse med Naturvidenskabsfestivalen, H.K.H. Prins Joachim på besøg.

Skolen, der bygger på et katolsk værdigrundlag, har længe arbejdet med at styrke den naturfaglige kultur og naturvidenskabelige interesse blandt eleverne.

Læs mere ...

Bagsværd Kostskole og Gymnasium: “Vi er et fagligt, didaktisk og pædagogisk værksted”

Bagsværd Kostskole og Gymnasium har haft besøg af folketingspolitiker Jacob Mark (SF) til en samtale om, hvad der er det særlige ved private gymnasier.

Læs mere ...