Debat | Misbrug af dannelsesbegrebet fjerner fokus fra praksis

Dannelse er vigtigt som idé og omdrejningspunkt for udviklende diskussioner og samtaler. Men dannelse gøres til noget uforklarligt, umåleligt og helligt. Det gør os dovne, skriver Søren Lodahl i et debatindlæg i Skolemonitor d. 17. august 2021.

Læs mere ...

Invitation til 150-års jubilæum på Klostermarksskolen i Aalborg

I anledning af skolens 150-års jubilæum og indvielse af ny bygning inviterer Klostermarksskolen til reception d. 26. august 2021, kl. 15-17. Klostermarksskolen i Aalborg fejrer 150-årsdagen for skolens åbning som forberedelsesskole til Katedralskolen i august 1871. Der bliver samtidig med skolens fødselsdag, afholdt indvielse af en ny undervisningsfløj. Undervisningsfløjen rummer faglokaler til naturfagsundervisning (STEM), bevægelse,…

Læs mere ...

Debat | Den årlige, rituelle ”dem og os-fortælling”

Foreningen kommenterer, ved formand Karsten Suhr, AE-rådets analyse af elevandelen i fri- og privatskoler. Dette sker i et debatindlæg i Politiken Skolemonitor.

Læs mere ...

Sekretariatet i sommerferien

Fra fredag d. 2. juli til og med tirsdag d. 3. august holder Danmarks Private Skolers sekretariat lukket.

Læs mere ...

BUSTER filmfestival | Digital dannelse og bæredygtighed på det store lærred

Skandinaviens største børnefilmfestival – BUSTER – slår dørene op d. 27. september-10. oktober 2021 for børn og unge fra 3-16 år.

Læs mere ...

Skoler motiveres af at gøre en forskel

Skoler bidrager til fællesskabet gennem undervisning og dannelse af børn og unge. Mange skoler lægger dog også vægt på at kombinere kerneydelsen med indsatser og aktiviteter, der gør forskel for samfundet i bred forstand. Det gælder også de frie og private skoler.

Læs mere ...

Nyt om de gymnasiale uddannelser (nr. 3)

Du kan få “Nyt om de gymnasiale uddannelser” direkte i din mail-postkasse ved at tilmelde dig BUVM’s nyhedsbrev på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside (uvm.dk). Hvis du vælger nyhedskategorien ”Uddannelser til unge”, vil du modtage Nyt om de gymnasiale uddannelser, som udkommer cirka hver tredje måned. Nyt om de gymnasiale uddannelser udsendes af Styrelsen for Undervisning…

Læs mere ...

Ny konkurrence: Ultra:bit og bevægelse i kombination

Ultra:bit challenge udfordrer skoleelever til at opfinde sjove aktiviteter, som kan få alle klassekammeraterne til at bevæge sig mere.

Læs mere ...

Nyt om folkeskolens prøver (nr. 12)

Om sygeprøver, klager, indberetning af karakterer, ny prøvebekendtgørelse, øveprøver og årsplan

Læs mere ...

DM i Fagene – nu med tysk og fysik/kemi

Hvem står bag DM i Fagene?: Bag DM i Fagene står et konsortium af centrale aktører på skoleområdet. Konsortiet spænder bredt, men fælles for alle aktørerne er et ønske om at bidrage til udviklingen af en motiverende, interessant og udfordrende grundskole for alle elever. Danmarks Private Skoler er en del af konsortiet. Læs mere om…

Læs mere ...

Nyt udkast til elevfordelingsaftale får konsekvenser for de private gymnasiale uddannelser

Regeringen har præsenteret et udkast til en aftale om et nyt system for optag på de gymnasiale uddannelser. Aftalen vil også få konsekvenser for frie og private gymnasiale uddannelser.

Læs mere ...

MEDST | Møder om implementering af lærerarbejdstidsaftale

Medarbejder- og Kompetencestyrelsen (MEDST) og Lærernes Centralorganisation (LC) inviterer til virtuelle møder om implementering af lærerarbejdstidsaftalen 2021.

Læs mere ...