Debat | Styrk mangfoldigheden og det frie skolevalg

”Når det er et politisk ønske at give mulighed for en bredere elevsammensætning ved frie og private skoler, så vil en opskrivning af fripladstilskuddet være en enkel og nem løsning.”, skriver Karsten Suhr i et debatindlæg i Skolemonitor d. 4. oktober 2023. Læs debatindlægget i Skolemonitor her Debatindlægget som indsendt af foreningen: Styrk mangfoldigheden og det…

Læs mere ...

Rettighedsskole | Børnekonventionen på skoleskemaet

I 2019 blev Vestegnens Privatskole en af Unicefs Rettighedsskoler. Skolen har sidenhen arbejdet med Børnekonventionen og etableret et rettighedsråd, som en del af deres fokus på rettigheder og konventioner. Arbejdet som Rettighedsskole er i dag blevet en del af skolens DNA.

Læs mere ...

Tilskudsforhold | Finanslovsforslag 2024

Regeringen har d. 31. august 2024 fremlagt forslag til Finanslov, herunder forslag til tilskudsforhold for frie grundskoler og private gymnasiale uddannelser.

Læs mere ...

Taastrup Realskole sætter kost og bevægelse på skoleskemaet

Taastrup Realskole er blevet en del af det landsdækkende projekt “Generation Sunde Børn”, hvor 24 skoler gennem de næste to år skal implementere bevægelses-, madlavnings- og skærmtids-mindskende initiativer i indskolingen. Formålet er at danne trygge fællesskaber, skabe bedre trivsel og et fundament for en sund og aktiv livsstil hos eleverne.  Skoleleder Kennet Hallgren glæder sig…

Læs mere ...

Jobindblik | Virksomheder adopterer skoleklasser

Kirstine Seligmanns Skole i Vejle sætter fokus på at give eleverne indblik i de uddannelses- og beskæftigelsesmuligheder, der findes på danske arbejdspladser. Det gør de i samarbejde med Relationsnetværket og deres projekt “Virksomheder adopterer skoleklasser”. Projektet påbegyndes i 1. klasse, hvorefter eleverne besøger en virksomhed to gange årligt gennem hele grundskoleforløbet. Virksomhedsbesøgene indebærer konkrete opgaver…

Læs mere ...

Debat | Det er de unge, der er taberne, hvis 10. klasse nedlægges

At 10. klasse er et spildår er en fordom. ’10. klasse’ kan være mange ting, og det er et nødvendigt skoleår for mange, der betaler sig i det lange løb.”, skriver Karsten Suhr i et debatindlæg i Skolemonitor d. 7. juni 2023.

Læs mere ...

Det mister de unge OGSÅ, hvis 10. klasse nedlægges

Der er i dag mange forskellige udbud af 10. klasse til gavn for forskellige elevtyper. Det er eleverne, der er taberne, hvis disse 10. klasser nedlægges.

Læs mere ...

Skolen og omverdenen | Mødet mellem de ældre og eleverne kan noget helt særligt

En solstrålehistorie: 1.a fra Brenderup Realskole spreder smil på Brenderup Dagcenter. Både eleverne og de ældre har gavn af hinanden.

Læs mere ...

DLD | C. la Cours Skole vil sætte fokus på de usynlige udfordringer

Det er vigtigt, at man som skole imødekommer de særlige behov, der er hos enkelte elever, for at skabe de bedste forudsætninger for elevens faglige udvikling og trivsel. Flere frie og private skoler har iværksat særlige aktiviteter og indsatser.
Det gælder bl.a. C. la Cours Skole i Randers, der har fokus på DLD.

Læs mere ...

Debat | Elevernes videre vej i uddannelse – kan vi selv gøre en forskel?

Foreningens debatindlæg offentliggjort i “Skolemonitor” i marts 2023.

Læs mere ...

Vil du vide mere om den frie og private skoletradition?

Det er ikke tilfældigt, at fri- og privatskoler i Danmark har betegnelsen ’frie grundskoler’. Det er nemlig bag dette ord, at det unikke ved den danske ’frie og private skole’ gemmer sig. Her kan du få mere viden om den private skoletradition.

Læs mere ...

Har du brug for fakta om Danmarks frie og private skoler?

Med ”Fakta – Danmarks Private Skoler” giver vi, i overskuelig form, skoler og andre interesserede adgang til fakta om frie og private skoler.

Læs mere ...