Medlemsskolerne i Danmarks Private Skoler vil vise, at de tager samfundsansvar. Skolerne har givet 7 samfundsløfter om at skabe konkrete aktiviteter eller indsatser inden for forskellige kernetemaer. Her kan du læse eksempler på, hvordan skolerne har aktiviteter og indsatser inden for kernetemaet: Skolen til fremtiden.

Vi har konkrete aktiviteter eller indsatser, der gør, at vores skole udvikles med henblik på at forberede og give eleverne kompetencer til det liv og arbejdsliv, de vil opleve i en nærtstående fremtid.❞

Ét af de 7 samfundsløfter, som medlemsskolerne i foreningen Danmarks Private Skoler har givet

Sorø Privatskole går i front for grøn fødevareomstilling

Sorø Privatskole har fokus på den grønne fødevareomstilling og deltager bl.a. i et stort fødevareprojekt: SESAM.

Stenhus Kostskole: Kinesisk på skoleskemaet

Da de på Stenhus Kostskole, en fri og privat skole i Holbæk, ville udbyde kinesisk som fag for 15 år siden, blev der rynket på næserne rundt om i skoleverden. Det har ændret sig. I dag er Stenhus Kostskole i førersædet på området og deler gerne ud af viden og erfaringer.

H.K.H. Prins Joachim til privatskole: “I har en stærk naturfaglig kultur”

Skt. Josefs Skole, der er en privatskole i Roskilde, havde i forbindelse med Naturvidenskabsfestivalen, H.K.H. Prins Joachim på besøg. Skolen, der bygger på et katolsk værdigrundlag, har længe arbejdet med at styrke den naturfaglige kultur og naturvidenskabelige interesse blandt eleverne.

Bagsværd Kostskole og Gymnasium: “Vi er et fagligt, didaktisk og pædagogisk værksted”

Bagsværd Kostskole og Gymnasium har haft besøg af folketingspolitiker Jacob Mark (SF) til en samtale om, hvad der er det særlige ved private gymnasier.