Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Fredericia Realskole vinder SEVERIN-PRISEN 2019

  27. november 2019
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • I går blev ”SEVERIN-PRISEN 2019: Den nationale pris for god, digital kommunikation fra frie skoler” overrakt til Fredericia Realskole. Skolen vinder prisen for en autentisk video, der fra et elev-perspektiv fortæller om niveaudelt undervisning. Videoen sætter tydeligt fokus på skolens inkluderende værdier og måden at drive fri skole på.

  Der er begejstring på Fredericia Realskole. Knap 1.100 skoleinteresserede mennesker har stemt til årets uddeling af SEVERIN-PRISEN, og sejren tilfaldt Fredericia Realskole. Tre finalister var udvalgt af en jury bestående af medieforsker Stine Liv Johansen, formand for Dansk Friskoleforening Peter Bendix Pedersen og kommunikationsekspert Rasmus Anker Rysgaard. Juryen lagde i sin udvælgelse vægt på, at finalisterne med deres kommunikation stillede skarpt på det, der værdimæssigt betød noget for den enkelte skole. Her udmærkede Fredericia Realskole sig bl.a. ved autenticitet:

  »Dagens verden af sociale medier og hurtige nyheder er enormt støjende. Derfor har vi i juryen valgt eksempler på kommunikation, som gør det tydeligt, hvad der virkelig betyder noget«, fortæller Rasmus Anker Rysgaard. Og han fortsætter: »I videoen fra Fredericia Realskole får vi et autentisk blik ind i hverdagen på Fredericia Realskole. Samtidig kan vi mærke de værdier, der betyder noget på skolen«.

   

  Værdibåret indhold kan inspirere andre skoler

  Fredericia Realskole vinder prisen med en video, hvor en pige fra 8. klasse fortæller om niveaudelt undervisning, og hvad undervisningen har betydet for hende fagligt (se video her). Skoleleder på Fredericia Realskole, Pernille Aarøe Petersen, er overvældet over nyheden. »Jeg er enormt glad for, at Fredericia Realskole har vundet prisen – det er et kæmpe skulderklap. Jeg er også glad for at være en del af en samtale om, hvordan de frie skoler skal være dannelsesinstitutioner på internettet. Jeg tror, at SEVERIN-PRISEN – og dermed også Fredericia Realskole – kan inspirere andre skoler til at arbejde med, hvordan de fremstår meningsfuldt i det digitale rum«, fortæller skolelederen.

   

  Plads til debat og fejring

  I går blev SEVERIN-PRISEN overrakt til Fredericia Realskole. Til arrangementet var der planlagt en debat under overskriften: »Viser vi værdierne? – Frie skolers rolle i en tech-tid«. I panelet sad medieforsker, Stine Liv Johanensen, friskoleleder, Jakob Ringgaard, og Sofie Lund, der går i 9. klasse på Fredericia Realskole. Paneldeltagerne diskuterede bl.a. hvordan de frie skoler kan medvirke til at skabe gode, værdibaserede, digitale fællesskaber omkring sig selv.

  Fredericia Realskole SEVERIN PRISEN2019 2

  Foto fra prisoverrækkelsen i går d. 26-11-2019. På billeder ses skoleleder på Fredericia Realskole, Pernille Aarøe Petersen, og elev fra skolens ene 9. klasse, Sofie Lund. 

   

   Om SEVERIN-PRISEN

  Formålet med SEVERIN-PRISEN er at understøtte den frie skoles rolle som bærer af holdninger og værdier i det digitale rum. Prisen hylder de skoler, der formår at kommunikere autentisk og med bund i skolens værdigrundlag.

  Prisen er indstiftet af efterskoleforstander Irene Stapel, medieforsker Jesper Tække og kommunikationsekspert Rasmus Anker Rysgaard, og har navn efter Nikolai Frederik Severin Grundtvig.

  De øvrige nominerede i år var Rønde Efterskole for præsentationer af nye lærere på skolens hjemmeside og Rødding Højskole for brug af stories på Instagram til formidling af højskolens liv og stemning (vostok kommunikation – www.vostok.dk).