Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

God digital kommunikation: ”Vi mærker de værdier, der betyder noget på skolen”

  31. oktober 2019
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Fredericia4

  Gennemført og autentisk brug af Facebook i formidlingen af niveaudelt undervisning har bragt Fredericia Realskole i spil som mulig vinder af SEVERIN-PRISEN 2019: Prisen for god, digital kommunikation fra frie skoler.

   Skoleleder på Fredericia Realskole, Pernille Aarøe Petersen, udtrykker stor glæde ved at være finalist til SERVERIN-PRISEN 2019: ”Vi ville gerne vise, hvordan vi arbejder med niveaudelingen fra et elev-perspektiv. Det er dejligt, at vi er lykkedes med det. Vi arbejder hele tiden på at blive skarpere i at kommunikere det, der betyder noget for os, på en god måde i det digitale.”

  Fredericia Realskole er nomineret til prisen for en video, hvor en pige fra 8. klasse fortæller om niveaudelt undervisning, og hvad den betyder fagligt. Samtidig er koblingen til skolens inkluderende værdier tydelig (se video her)

  Tid til fokus på værdierne

  Det er medieforsker, Stine Liv Johansen, formand for Dansk Friskoleforening, Peter Bendix Pedersen, og kommunikationsekspert, Rasmus Anker Rysgaard, som har nomineret Fredericia Realskole i et stærkt felt af årets i alt 18 indstillede skoler.

  Finalisterne er valgt på baggrund af kommunikation, der stiller skarpt på det, der værdimæssigt betyder noget for den enkelte skole.

  ”Dagens verden af sociale medier og hurtige nyheder er enormt støjende. Derfor har vi i juryen valgt tre eksempler på kommunikation, som gør det tydeligt, hvad der virkelig betyder noget,” fortæller Rasmus Anker Rysgaard. ”I videoen fra Fredericia Realskole får vi et autentisk blik ind i hverdagen på Fredericia Realskole. Samtidig kan vi mærke de værdier, der betyder noget på skolen.”

  De øvrige nominerede er Rønde Efterskole for præsentationer af nye lærere på skolens hjemmeside og Rødding Højskole for brug af stories på Instagram til formidling af højskolens liv og stemning (vostok kommunikation – www.vostok.dk).

   

  Om SEVERIN-PRISEN

  2019-jury består af medieforsker Stine Liv Johansen, formand for Dansk Friskoleforening, Peter Bendix Pedersen, og kommunikationsekspert Rasmus Anker Rysgaard.

  Prisen er indstiftet af forstander Irene Stapel, medieforsker Jesper Tække og kommunikationsekspert Rasmus Anker Rysgaard, og har navn efter Nikolai Frederik Severin Grundtvig.

  Tanken bag  SERVERIN-PRISEN er, at den frie skoles værdier skal være tydelige i det digitale rum. På den måde kan skolen inspirere og facilitere de digitale fællesskaber.

  Vinderen af SEVERIN-PRISEN 2019 offentliggøres primo november. Prisen overrækkes den 26. november til et pris-event.

  Fredericia Realskole har vundet SERVERIN-prisen 2019

  Efter denne nyheds offentliggørelse har Fredericia Realskole vundet årets SERVERIN-pris.

  Knap 1.100 skoleinteresserede mennesker har stemt til årets uddeling af SEVERIN-PRISEN – 456 af stemmerne tilfaldt Fredericia Realskole.

  Den 26. november kl. 17-19 er alle velkomne til et event på skolen, hvor SEVERIN-PRISEN overrækkes formelt. Det handler om værdier og den frie skoles rolle i en verden styret af teknologi.

  Et panel bestående af medieforsker Stine Liv Johansen, friskoleleder Jakob Ringgaard og én af Fredericia Realskoles elever kommer bl.a. til at diskutere, hvordan de frie skoler kan medvirke til at skabe gode, værdibaserede, digitale fællesskaber omkring sig selv.