Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Inklusionskonference 2018

  10. oktober 2018
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Årets tema: Udsatte børn - hvad er skolens rolle?

  Hvad skal man være opmærksom på for at opfange børn og unge i mistrivsel?

  Det spørgsmål var omdrejningspunktet for dette års inklusionskonference. Godt og vel 100 deltagere var mødt op for at blive klogere på, hvad skolens rolle er, når det kommer til udsatte børn. 

  Oplæg på dagen:

  - Tilskudsregler v/fuldmægtig Kirstine B. Mikkelsen & konsulent Vibeke B. Knudsen fra STUK

  -  NEST: Et program, hvor børn med ASF inkluderes i den almindelige skoleundervisning v/pædagogisk leder Brita Jensen & Karina Poulsen

  - Vold & overgreb - opsporing og risikofaktorer v/Mogens N. Christoffersen, magister i sociologi og seniorforrsker ved VIVE

  - Udsatte børn v/Lisbeth Zornig Andersen, forfatter, foredragsholder og debattør

  Danmarks Private skoler retter et stort tak til oplægsholderne, deltagerne og ikke mindst inklusionsudvalget, som har sørget for det spændende program!

  OM OPLÆGSHOLDERNE

  Brita Jensen er pædagogisk leder for specialklasserne og NEST-klasserne på Katrinebjergskolen i Aarhus. Hun er uddannet på skolelærer og har tidligere i såvel dristiksklasser, specialklasse og på specialskole. Brita har deltaget i undervisningsforløb på universitetet i New York og har sammen med skoleledere og PPR udviklet NEST-metoden i dansk kontekst.

   

   Mogens Nygaard Christoffersen er magister i sociologi og seniorforsker emeritus ved VIVE. Han har skrevet en række forskningsrapporter om børn, familie og samfundsforhold. Herudover er han bidragsyder til flere bøger, bl.a. "Opsporing af børn, der mistrives".

   

  Lisbeth Zornig Andersen  er kendt som forfatter, foredragsholder og debattør. Hun har udgivet flere bøger, men er især kendt for sin bog "Zornig - Vrede er mit mellemnavn" om det misbrug, som hun blev udsat for i sin barndom. Hun er uddannet cand. polit. og tidligere formand for Børnerådet og direktør for Specialisterne. I dag driver hun sin egen konsulentvirksomhed.