Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Solhverv Privatskole. Søren Ryge mindes sin tid på kostskole i udsendelse

  25. maj 2018
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Søren Ryge trådte sine formative år på Solhverv Kost- og Realskole. Det, der i dag er Solhverv Privatskole. Han har lavet et lille program om hans tid på skolen.

  Se programmet her 

  Solhverv Privatskole blev grundlagt i 1934 af Jørgen Graae Rasmussen. De første 4-5 elever blev undervist rundt om Jørgens kateder i hans embedsbolig. Skolen blev oprindelig grundlagt som dags- og kostskole og blev 1. august 1962 omdannet til en selvejende institution. I 1978 havde skolen 130 dagselever og 70 kostskoleelever, men i 1989 lukkede kostskolen.

  I dag er Solhverv Privatskole den eneste skole i Mariagerfjord Kommune, som tilbyder et fuldt forløb fra 0. til 10. klasse. Der er ca. 330 elever på skolen og en lærerstab på 25. Skolen har to spor fra 0. til og med 9. klasse og et spor i 10. klasse.

  Til skolen er der knyttet en SFO for eleverne fra 0. til 3. klasse og for førskolebørn en mini-SFO.

  Solhverv Privatskole driver privatskole efter de til enhver tid gældende love og andre regler for friskoler og private grundskoler.

  (Kilde: Solhverv Privatskoles hjemmeside)

  Da Søren Ryge var 16 år, kom han på en kostskole ved Hobro, hvor han boede i to år. Nu er han vendt tilbage for at mindes årene på  Solhverv Kost- og Realskole,  der i dag er Solhverv Privatskole. Han har lavet et lille program om hans tid på skolen. Se programmet her