Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Oplevelser fra studierejsen til Stavanger

  26. april 2018
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Studierejse til Stavanger april 2018

  Jeg havde den store fornøjelse at deltage i en af de årlige studieture for skoleledelser i DP.
  Denne gang gik turen til Stavanger i Norge.

  Rejseudvalget havde sammensat et fantastisk program, som startede med et besøg på Stavanger Universitet. Her fik vi et lille indblik i den nyeste forskning indenfor læring, læsning og skrivning kompetencer, med stor inspiration fra projektet: ”Språkløyper”, som er nyt kompetenceudviklings forløb for fagpersonale.

  Turen gik derefter til henholdsvis Kannik og Eiganes skole, som er folkeskoler i Stavanger med hver deres profil. På Kannik skole, som er en overbygningsskole, fulgte vi undervisning i de praktiske fag og fik derefter et oplæg fra en lille gruppe elever. På Kannik skole mærkede vi et tydeligt fokus på trivsel og læring.

  Vi kunne derefter gå videre til Eiganes skole, som har elever fra 1.-7. kl. og en stor specialafdeling for børn med særlige behov og diagnoser. Skolen er helt nybygget, og var bl.a. indrettet med læringsrum, læringstrapper, små grupperum, farveopdelt funktioner og kæmpe teatersal. En utrolig flot skole, hvor der blev taget mange billeder med hjem. Begge skoler har hver deres særpræg, og var begge enormt inspirerende.

  På turen sidste dag besøgte vi Austrått skole, som er en lille folkeskole, hvor især skolens rektor, Kjetil Gjerdevik, gjorde stort indtryk. Vi overværede ”Rektors time”, hvor Kjetil underviste børn fra 5.-6. kl. i skolens værdigrundlag. Jeg tør godt sige at det var et ”moment of magic”.

  Kjertil præsenterede derudover skolens systematiske arbejde for et godt psykosocialt miljø og håndtering af mobning.

  Kjertil Gjerdevik har skrevet bogen ”Handlingskompetanse – en handlingsplan for håndtering av mobbing og andre krenkelser i skolen”. Bogen udgives på dansk til efteråret og kan købes ved henvendelse til rejsearrangøren Bent Gangelhof.

  Det var afslutningen på en enorm inspirerende, lærerig og ikke mindst hyggelig studierejse.

  M.v.h.

  Søren Hulvej Andersen
  Viceskoleleder på Egebakkeskolen