Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

10. klasse på Riberhus Privatskole vinder konkurrencen #klassenskanon

  13. december 2017
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • #klassenskanon blev søsat i forbindelse med daværende Kulturminister Bertel Haarders dannelsesprojekt ”Danmarkskanon”. Eleverne har reflektereret over og argumenteret for, hvilke værdier de ønsker at tage med ind i fremtidens samfund.

  I dag har Kulturminister Mette Bock, Bertel Haarder og Undervisningsminister, Merete Riisager overrakt præmier til eleverne. De øvrige vindere af konkurrencen er 7.b fra Rønde Skole og 8.c fra Hedensted Skole.

  De tre klasser har benyttet et bredt spektrum af formater og platforme – lige fra digte til videoer og blogs til at præsentere resultatet af deres arbejde.

  ”Vores 10. klasse har lige fra skoleårets start været enorm god til at arbejde kreativt og produktorienteret. Derfor var det oplagt at deltage i Undervisningsministeriets konkurrence, hvor vi brugte en fagdag på at diskutere danske værdier, og hvor eleverne selv fik lov at fortolke, hvordan de forstår de danske værdier, siger Christina Gravesen, der er klasselærer, til Jydske Vestkysten. Projektet omkring danske værdier indgik i et samfundsfagsprojekt fra efteråret i faget humanisme.

  Om Klassenskanon

  Initiativet til Danmarkskanonen blev taget af tidligere kulturminister Bertel Haarder i juni 2016, som et dannelses- og integrationsprojekt. Projektet skulle afsøge befolkningens holdning til de danske samfundsværdier og skabe øget kulturel bevidsthed. Projektet modtog i alt 2425 forslag fra privatpersoner, foreninger, organisationer, kulturpersonligheder m.fl.

  Udover den digitale indsamling blev der holdt 50 debatarrangementer på biblioteker og i kultur- og forsamlingshuse om kanonen. Seks udpegede kuratorer tematiserede forslagene i 20 værdier, som befolkningen stemte om på www.danmarkskanon.dk. Der blev afgivet i alt 326.298 stemmer.

  Medlemmer af ungejuryen

  Ungejuryen tilknyttet #klassenskanon består af medlemmer fra Danske Skolelever (DSE), Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS), Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEO), Landssammenslutningen af Handelsskolelever (LH) og Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

   

  https://www.danmarkskanon.dk/vaerdi/frihed/