Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

10 værdier for fremtidens samfund #dkkanon

  4. september 2017
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Undervisningsministeriet og Kulturministeriet lancerede før sommerferien en landsdækkende klassekonkurrence under navnet #klassenskanon for klasserne i udskolingen og på de erhvervsrettede og gymnasiale ungdomsuddannelser. 

  Med konkurrencen #klassenskanon får eleverne mulighed for at debattere værdier og komme med deres perspektiv på, hvilke værdier fra kanonen, der har relevans for dem i deres hverdag.

  #klassenskanon inviterer landets skoleklasser til at sætte en kanon sammen af de værdier, der er vigtigst for klassen. #Klassenskanon kan enten sættes sammen af de udvalgte 20 værdier fra Danmarkskanonen, eller klasserne kan tilføje nye værdier.

  En ungejury bedømmer de indkomne #klassenskanon’er og finder tre vinderklasser, som bliver kåret medio december 2017 af undervisningsminister Merete Riisager, kulturminister Mette Bock og ’kanonens far’ tidl. kulturminister Bertel Haarder .

  Kulturministeriet og undervisningsministeriet har sammen udviklet et undervisningsmateriale, som er målrettet samfundsfag i grundskolens udskoling, de gymnasiale- og erhvervsrettede ungdomsuddannelser. I undervisningsmaterialet er der forslag til øvelser, som kan inspirere klassens arbejde med #klassenskanon. Det er dog ikke en forudsætning, at klassen bruger undervisningsmaterialet, for at deltage i konkurrencen.

  De 20 værdier fra Danmarkskanonen:

  Frist for tilmelding: senest d. 15. september 2017.

  Frist for indsendelse af #klassenskanon: senest d. 1. november 2017.

  Læs mere: www.danmarkskanon.dk