Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Copenhagen International School tildeles arkitekturpris

  7. august 2017
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Arkitektfirmaet C.F. Møller vinder Iconic Awards 2017 i kategorien "Architecture with distinction" for Copenhagen International Schools nye bygning i Københavns  bykvarter Nordhavn.

  Den 25.000 kvadratmeter store skolebygning er etableret ned til havnekanten i Københavns Nordhavn på en etableret halvø – omgivet af vand og kommende grønne områder og med kort afstand til den nye metrostation i Nordhavn, som åbner om få år.

  Bygningen består af fire tårne, som er stablet asymmetrisk oven på skolens base. De fire tårne er indrettet, så de passer til elevernes alders- og klassetrin. Bygningen kan desuden bryste sig af faciliteter som tre fuldstørrelses basketballbaner, et teater med plads til 340 tilskuere samt tilhørende øvelokaler.

  Et andet unikt aspekt ved bygningen er facaden, som består af 12.000 solcellepaneler, der dækker et samlet areal på 6.048 kvadratmeter, hvilket gør det til et af verdens største solcelleanlæg integreret i et byggeri.

  - Vi har ønsket at skabe et bæredygtigt undervisningsflagskib i midten af Københavns Nordhavn – der på inciterende vis sparker liv til alle sider af den nye bydel igennem en transparent og åben base og en facade, der i kraft af sin funktionalitet og æstetik er et innovativt landmark i den nye bydel, siger Mads Mandrup, arkitekt og partner hos C.F. Møller.

  Læs mere her: http://www.cfmoller.com/g/Danmarks-stoerste-og-mest-baeredygtige-internationale-skole-er-aaben-i16686.html

  Kilde: C.F. Møller

  Foto: Adam Mørk

  Foto: Adam Mørk