Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Fidus til ForældreFiduser

  19. april 2017
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • ForældreFiduser.dk er en gratis online værktøjskasse, som tilbyder skoler og forældre fiduser og metoder til et samarbejde mellem klassens forældre, der fremmer trivsel og inklusion af alle børn i klassen. Både forældre, skoleledere og medarbejdere i børnehaveklasser er meget tilfredse med ForældreFiduser, viser en evaluering foretaget af Epinion for Det Kriminalpræventive Råd.

  ForældreFiduser er en gratis redskabskasse til forældre og skoler, hvor målet er at forebygge konflikter og mobning. Materialet er udviklet i samarbejde mellem Det Kriminalpræventive Råd, Trygfonden og Skole og Forældre.

  Fiduserne er blevet taget rigtig godt imod på landets skoler. Mere end 9 ud af 10 af de skoleledere og medarbejdere i børnehaveklasser, der har brugt ForældreFiduser, er tilfredse med materialet. Det samme gælder for mere end 7 ud af 10 forældre. Det er særligt hjemmesiden og herunder inspiration til sociale arrangementer, tips til lege-grupper og inspiration til forældremødet, der er mest kendte.

  Ved at bruge materialet fra ForældreFiduser taler flere forældre sammen og arrangerer og deltager i fællesskabende aktiviteter. Det vurderer mere end 8 ud af 10 medarbejdere i børnehaveklasserne i evalueringen.

  Evalueringen viser dog også, at skolen er en vigtig igangsætter for det gode samarbejde mellem forældrene. Her spiller især klasselæreren en central rolle i forhold til at sætte fokus på fordelene ved et godt forældresamarbejde. Dette gøres især med aktivitetsgrupper, hvor forældrene allerede på et forældremøde i børnehaveklassen inddeles i grupper, som kan arrangere en aktivitet per gruppe hen over skoleåret.

  Læs rapporten her

  Besøg ForældreFiduser.dk