Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Masser af input til den professionelle ledelsespraksis

  9. marts 2017
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Danmarks Private Skolers traditionsrige Skolelederkonference – eller ”Svendborgmødet” - er i fuld gang. 140 repræsentanter fra skolernes ledelser deltager. Årets tema er: Professionel ledelse af selvledende medarbejdere i den moderne organisation.

  Torsdagens program startede med Rud Nielsen, formand for Frie skolers Ledere, der gav sit perspektiv på ledelsesmæssige fokuspunkter.

  Anders Raastrup Christensen, ekstern lektor PhD på CBS, gav et spændende oplæg om ledelse af selvledende medarbejdere. Det er en fejl at tro, at ansvaret for arbejdet kan overlades til medarbejderne alene. Medarbejderne skal lede sig selv, så de understøtter organisationen kerneopgave.

  Hvordan sikrer vi medarbejdernes motivation?

  Den sidste del af torsdag eftermiddag tilhørte Lene Holm Pedersen, professor i public management på CBS, der talte om sammenhængen mellem medindflydelse, trivsel og præstation. Hun gav bud på, hvordan vi sikrer medarbejdernes motivation, og hvordan vi fastholder en organisationskultur med fokus på ansvar og tillid, samtidig med at vi sikrer, at dokumentation for at ydelserne leveres som forventet.  Det handler om at fremme en organisationskultur, hvor man tør evaluere egen praksis i relation til kerneydelsen og skolens værdigrundlag.

  Netværk og samvær

  Masser af input til den professionelle praksis. Skolelederkonferencen er også netværk og samvær. Det er glædelige gensyn med kolleger fra nær og fjern. Torsdag aften er der festmiddag m. underholdning ved Marie Frank.

  Hvordan leder vi, så vi sikrer fokus på organisationens potentiale?

  Fredag formiddag går Justine Grønbæk Pors, PhD,  Cand. Soc. på CBS på podiet og stiller spørgsmålene: Hvordan leder vi, så vi sikrer fokus på organisationens potentiale? Hvordan sikrer vi engagerede og motiverede medarbejdere? Den enkelte skole skal turde løbe risici, når den genopfinder, innoverer og eksperimenterer i søgningen efter fremtidens skole. Men den skal også via dokumentation og evalueringer sikre, at ydelserne bliver leveret som forventet, bevilget og besluttet.

  Som rosinen i pølseenden orienterer formand for Danmarks Private Skoler, Karsten Suhr, om foreningens aktuelle politiske arbejde.

  Sæt allerede nu kryds i kalenderen. Skolelederkonferencen 2018 afholdes d. 8. - 9. marts 2018.