Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Gymnasierne står i kø for digital dannelse

  14. februar 2017
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • I den nye gymnasiereform er digital dannelse en af hovedhjørnestenene. Gymnasierne står i kø for at booke undervisning i digital dannelse. En lang række gymnasier har hyret studerende fra IT-Universitetet til at lære gymnasieeleverne om de spilleregler, der gælder på nettet og de sociale medier.

  I en reportage beskriver Berlingske, hvordan gymnasieeleverne lærer at beskytte deres privatliv på net og sociale medier. De får bl.a. en øjenåbner, da de konfronteres med Snapchats brugervilkår, der indeholder ord som »reproducere«, »redigere«, »offentliggøre«, »verdensomspændende«, »evig licens« og »alle medier«.

  Billeder, man sender over Snapchat, bliver ikke slettet. Snapchat må sælge billeder. Selv hvis man lader være med at gemme eller sende billedet, så har man givet billedet til Snapchat, der må redigere billedet og stadig sige, at det er pågældende, der er på billedet.

  Man kan ikke tale om dannelse i dag uden at tale om digital dannelse, der bl.a. handler om at kunne anvende og opføre sig hensigtsmæssigt med teknologi. Det handler også om at erkende teknologiens rolle i fællesskabet og forholde sig til udfordringerne.