Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

DM i fagene: Skolekvalifikationsevent

  4. november 2016
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Skolekvalifikationseventen faciliteres af konsulenter fra Danske Skoleelever samt frivillige og er fleksibel i forhold til den enkelte skole.

  DM i Fagene er en ny konkurrence, hvor elever fra grundskolen dyster i skolens fag.  Formålet med DM i Fagene er at sætte fokus på fagligheden og den faglige udvikling hos eleverne under overskriften ”De stolte nørder”.

  Hvad skal der ske?

  Skolekvalifikationseventen giver alle skolens eleverne i 8.-9.-klasse en let mulighed for at deltage i DM i Fagene og dermed en chance for at blive kåret som Danmarksmester i skolefag.

  Eleverne kan deltage individuelt i dansk, matematik eller idræt; eller i hold af 8-12 elever, hvor de dyster i dansk, idræt og matematik.

  Skolekvalifikationseventen faciliteres af konsulenter fra Danske Skoleelever samt frivillige, og er fleksibelt i forhold til den enkelte skole. Udgangspunktet for programmet er som følger:

  • Fælles opstart – intro og brainbreak
  • Skolekvalifikationen – it-platform
  • Fælles afslutning – intro til de regionale mesterskaber og afslutning

  Skolekvalifikationseventet er en sjov og lærerig mulighed for at deltage i et mesterskab, der understøtter faglig stolthed og skolens fag.

  Eventet tager 1-1,5 time og alle jeres 8.-9.-klasser kan deltage ved blot at møde op og gennemføre Skolekvalifikationsopgaverne i enten dansk, idræt eller matematik – eller som hold af 8-12 personer.

  Det vil være vil en stor hjælp, hvis eleverne i de respektive klasser har tilmeldt sig DM i Fagene, og evt. oprettet hold, hvis de ønsker at deltage som hold, inden eventen. Derudover vil det også være en fordel, hvis de har bestemt sig for, hvilket fag de vil deltage i hvis de deltager individuelt. Det er let at tilmelde sig og oprette hold. Det tager kort tid og gøres ved at klikke på ”Deltag NU!” på dmifagene.dk.  

  Deltager man i skolekvalifikationen, får man chancen for at kvalificere sig til de regionale mesterskaber samt får muligheden for at deltage i et brag af en fest, når DM i Fagene afsluttes med landsmesterskabet d. 3. februar 2017.

  Hvad skal være tilgængeligt?

  Eventet foregår i enten ét lokale, hvor alle samles, eller flere lokaler, hvor skolekvalifikationen igangsættes samtidigt.

  For hver elev, der deltager i de individuelle mesterskaber i enten dansk, idræt eller matematik, samt de hold, der deltager i holdmesterskabet, skal have en computer med internetforbindelse tilgængelig.

  Hvem faciliterer eventen?

  Skolekvalifikationseventen faciliteres af Danske Skoleelevers frivillige og konsulenter. Lærerens rolle er derfor minimal og assisterende i forhold til elevernes fulde deltagelse.

  For mere information kontakt:

  Amanda Andersen

  Cecilie Tang-Brock

  DM i Fagene drives af Danske Skoleelever, sammen med et konsortium bestående af kommuner og centrale aktører på skoleområdet.

  Danmarks Privatskoleforening er en del af konsortiet.

  Projektet er delvist finansieret af Ministeriet for børn, undervisning og ligestilling.

  Se mere på www.dmifagene.dk