Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Anden ansøgningsrunde til Ny Nordisk Skole er i gang

  10. september 2013
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Anden ansøgningsrunde til Ny Nordisk Skole er i gang

  Mere end 300 institutioner er allerede med i Ny Nordisk Skole. Nu kan flere dagtilbud, skoler og ungdomsuddannelser søge om at blive Ny Nordisk Skole-institution og samarbejde om at gøre børn og unge så dygtige, de kan.

  Alle dagtilbud, skoler og ungdomsuddannelser får nu muligheden for at blive en del af Ny Nordisk Skole, når anden ansøgningsrunde nu skydes i gang. Ansøgningsfristen er den 11. oktober 2013.

  Ny Nordisk Skole er et tværgående forandringsprojekt for alle institutionerne på 0-18-års-området, som gennem samarbejde i netværk, udvikling af egen pædagogisk praksis og med hjælp fra Undervisningsministeriet arbejder for at alle børn og unge bliver så dygtige, de kan – uanset social baggrund.

  Undervisningsminister Christine Antorini opfordrer alle interesserede dagtilbud, skoler og ungdomsuddannelser til at se nærmere på de muligheder, de får ved at blive en del af Ny Nordisk Skole.

  ”Som institutioner vælger I selv sammen med jeres netværk, hvilke lokale udfordringer I vil tage fat på for at udvikle og styrke den pædagogiske praksis inden for rammerne af mål, manifest og dogmer for Ny Nordisk Skole. I kan blive en del af et landsdækkende netværk af institutioner, der lægger nye forandringsveje i forhold til at skabe et fagligt løft af vores børn og unge,” siger undervisningsminister Christine Antorini.

  Netværk

  En vigtig del af Ny Nordisk Skole er at arbejde sammen og bruge hinanden til at løse aktuelle udfordringer. Derfor skal Ny Nordisk Skole-institutioner finde sammen i netværk bestående af mindst tre institutioner. I netværket skal mindst den ene institution være en anden type end de andre. For eksempel kan et dagtilbud lave netværk med to folkeskoler.

  Nye ansøgere skal enten:

  1. Ansøge i et fælles netværk. Hvert netværk udfylder én ansøgning. Det vil sige, at der udpeges en kontaktperson for netværket, der står for at udfylde ansøgningsskemaet på hjemmesiden.
  2. Ansøge om at blive en del af et allerede eksisterende Ny Nordisk Skole-netværk. Nye Ny Nordisk Skole-institutioner har mulighed for at blive koblet på et eksisterende netværk.

  På hjemmesiden www.nynordiskskole.dk (hjemmesiden eksisterer ikke mere) kan du bruge vores funktion ’Opbyg et Nyt Nordisk Netværk’. Her er der mulighed for at søge efter interesserede netværkspartnere eller oprette en kontaktannonce.

  Da lokalt engagement er centralt for forandringsarbejdet i Ny Nordisk Skole, er det et ansøgningskrav, at der skal være opbakning fra minimum 85 procent af medarbejderne til deltagelsen i Ny Nordisk Skole.

  Informationsmøder

  I september skal afholdes to regionale informationsmøder om Ny Nordisk Skole. Møderne vil give institutioner, der er interesserede i at blive en del af Ny Nordisk Skole, information om og inspiration til, hvordan de kan arbejde med mål, manifest og dogmer for Ny Nordisk Skole.

  De to informationsmøder i september vil blive afholdt den:

  • 16. september 2013 fra kl. 17.00-18.30 i Odense, Ejerslykkeskolen, Rødegårdsvej 164, 5230 Odense M. 
  • 23. september 2013 fra kl. 17.00-18.30 i Aalborg, Hasserisvej 300, 9000 Aalborg.

   

  Ansøgningsskema

  Du søger om deltagelse i Ny Nordisk Skole ved at benytte dette elektroniske ansøgningsskema. (hjemmesiden eksisterer ikke mere).
  Sammen med ansøgningsskemaet finder du også en brugervejledning.  Bliv Ny Nordisk Skole