Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Vi er en del af den danske grundskole – i 200 år!

  19. december 2013
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • I 2014 er det 200 år siden, at der blev indført undervisningspligt for alle børn i Danmark. I hele 2014 markeres dette jubilæum med begivenheder lokalt og nationalt.

  Danmarks Privatskoleforening har valgt at gå aktivt ind i planlægningen af jubilæet ved at deltage i repræsentantskabet.

  Det har været et vigtigt budskab for foreningen at minde om, at dette ikke er et jubilæum for folkeskolen, men for skolen i bred forstand. Og de frie grundskoler er en del af den danske grundskole! Det er Danmarks Privatskoleforenings (vores) håb, at så mange skoler som muligt vil være med til at markere dette. Det er kernen i de frie skolers selvforståelse, at der ikke er skolepligt, men undervisningspligt.

  ”Skole 200” vil være at opleve alle steder næste år: på TV, på museer, på bibliotekerne, i publikationer og særarrangementer. Men forhåbentligt vil ”Skole 200” blive mest nærværende ude på skolerne. Der er mulighed for at deltage i større eller mindre grad. Efter behag. Og det er muligt at koble sig på alle mulige projekter – og mulighed for at hente inspiration – hele året.

  Kulminationen på ”Skole 200” bliver dog uge 41 næste år. Ugen op til efterårsferien. Her lægges der op til en temauge på 4 dage + motionsdagen, der også bliver en integreret del af ”Skole 200”.

  ”Skole i 200 år” giver mulighed for en mangfoldighed af nedslag. Vi håber, I skoler vil tage ideen til jer - og i så god tid, at der bliver et solidt fagligt perspektiv på temaet.

  Selvfølgelig skal de frie grundskoler også være med til at fejre skolens fødselsdag!

  (Få løbende information på DP’s hjemmeside).

   

  Selvfølgelig skal de frie grundskoler også være med til at fejre skolens fødselsdag!