Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

10 skolelederes erfaringer med forandringsprocesser

  12. marts 2014
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • ”10 fortællinger om skoleledelse. Praksiskatalog om ledelse af forandringer” er lavet af Rambøll på vegne af Undervisningsministeriet.

  Ti skoleledere har gennemført forandringsprocesser – og opnået gode skoleresultater. Deres erfaringer er nu samlet i et katalog, der skal tjene som inspiration for andre skoleledelser i arbejdet med den nye skoledag.

  De ti fortællinger stiller skarpt på udvalgte temaer, der samlet set supplerer hinanden og viser en bred vifte af temaer, som er relevante i forhold til forandringsledelse og arbejdet med folkeskolereformen.

  Erfaringerne viser blandt andet, at de adspurgte ledere er bevidste om, at ledelse af forandringer foregår på to ben. Lederne evner både at sætte kursen for skolens udvikling og involvere medarbejderne gennem samarbejde, inddragelse og dialog.

  På baggrund af erfaringerne fra de ti ledelsescases præsenteres en række refleksionsspørgsmål og opmærksomhedspunkter, der kan anvendes som inspiration for andre skoleledere i deres aktuelle arbejde med folkeskolereformen.

  Læs inspirationskataloget

  10 ledelsesfortællinger (pdf)  På baggrund af erfaringerne fra de ti ledelsescases præsenteres en række refleksionsspørgsmål og opmærksomhedspunkter, der kan anvendes som inspiration for andre skoleledere.