Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Hvad skal der ske med skolens SFO?

  9. april 2014
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Op til hver femte kommune kan stå over for lukning af skolefritidsordninger (SFO'er) som følge af folkeskolereformen, der træder i kraft til august, skriver DR på baggrund af en rundspørge, de har foretaget.

  71 af landets 98 kommuner har meldt tilbage. Hver femte svarer, at folkeskolereformen måske vil føre til lukninger, mens hver niende kommune svarer, at reformen helt sikkert vil føre til lukninger. Baggrunden er, at eleverne får en længere skoledag, og derfor er der færre timer, de kan tilbringe i SFO.

  I mindst otte kommuner vil reformen altså føre til ikke bare nedskæringer, men lukninger af SFO'er.

  Privatskolernes SFO

  Hvilken rolle skal skolens pædagogiske personale have fremadrettet? Hvad er skolens fritidsordning i fremtiden, og hvilke muligheder og begrænsninger giver lovgivningen omkring de frie skoler?

  Privatskolens overvejelser og beslutninger i forbindelse med inkorporering af folkeskolereformens elementer kan få betydning for skolens SFO. Kommunernes beslutninger omkring deres SFO-tilbud kan også have en indirekte betydning.

  Her kan du finde materiale med gode spørgsmål til skolens procesarbejde omkring den fremtidige SFO. Materialet kan bruges i bestyrelsen, ledelsen og skolens SFO.

  Procesmateriale SFO  Her kan du finde materiale med gode spørgsmål til skolens procesarbejde omkring den fremtidige SFO. Materialet kan bruges i bestyrelsen, ledelsen og skolens SFO.