Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

”Udgangspunktet er børnene, så kan det andet være lige meget”

  13. maj 2014
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • ”Udgangspunktet er børnene, så kan det andet være lige meget”.  Børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev slog tonen an i sin indledning på et møde på Københavns Rådhus, hvor der deltog et halvthundrede repræsentanter fra de frie grundskoler.

  De frie grundskoleforeninger, herunder Danmarks Privatskoleforening, har i årevis ønsket at skabe en platform for at styrke kommunikation, videndeling, erfaringsudveksling og gensidig forståelse – praktisk som politisk – til gavn for både folkeskoler og de frie grundskoler i Københavns kommune.

  Det er ikke længe siden, at det meste af kommunikationen mellem Københavns Kommune og de frie grundskoler foregik via medierne – og retorikken var anspændt. Nu synes alle heldigvis at være indstillet på samarbejde, til gavn for børnene.

  Pia Allerslev anerkendte de frie grundskolers rolle i København: ”Vi kommer ingen vegne ved at råbe af hinanden i medierne”. ”I er en uvurderlig part af skoletilbuddet i København”.

  Formand for Danmarks Privatskoleforening, Kurt Ernst, kvitterede for kommentarerne og roste kommunen for at igangsætte samarbejdet med konkrete initiativer. København Kommune vil bl.a. tilbyde de frie grundskoler adgang til sprogvurderinger og uddannelsesdage for børnehaveklasseledere.

  Pia Allerslev kaldte mødet ”historisk”. Danmarks Privatskoleforening håber, det bliver det første blandt flere, der kan styrke videndelingen mellem kommunernes skoler og de frie grundskoler.  Ebbe Forsberg og Kurt Ernst taler med Børne- og Ungdomsborgmester Pia Allerslev.