Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

De dygtigste elever mister lysten til at gå i skole

  2. juni 2014
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • De dygtigste elever i grundskolen får ikke nok udfordringer i undervisningen, de er upopulære blandt andre elever og halvdelen af dem mister lysten til at gå i skole. Det viser resultaterne af en spørgeskemaundersøgelse blandt grundskoleelever lavet i samarbejde mellem Danske Skoleelever og DI.

  I besvarelsen har godt en tredjedel af eleverne svaret, at undervisningen er under deres faglige niveau. 97 pct. af disse elever keder sig i undervisningen og mere end halvdelen keder sig ofte.

  Danmark har, ifølge den internationale skoleundersøgelse PISA, markant færre dygtige elever end de lande, vi normalt sammenligner os med. Undersøgelsen fra Danske Skoleelever og DI bekræfter dermed billedet af et skolesystem, som ikke i tilstrækkelig grad formår at tilgodese de fagligt stærke elever.

  De dygtige elever i undersøgelsen er også blevet spurgt, hvad de gerne ser, man gør ved problemet. Her svarer næsten 80 pct., at de ønsker undervisning sammen med de andre elever, men med opgaver, som var tilpasset det faglige niveau hos den enkelte elev.

  Kilde: DI Buisness


   

  FAKTA

  DI har i samarbejde med Danske Skoleelever udarbejdet et spørgeskema. Spørgeskemaet er via Danske Skoleelever og foreningen Gifted Children sendt ud til elever i grundskolen. Danske Skoleelever og DI har fået svar fra 638 elever om deres syn på undervisningen i folkeskolen. Godt en tredjedel af disse (217 elever) oplever, at undervisningen er under deres faglige niveau. Hensigten med undersøgelsen har været at spørge nærmere ind til de dygtige elevers oplevelser med skolen.

  Mere om:
  Undersøgelse blandt skoleelever (PDF)