Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Hjælp med overgang fra grundskole til ungdomsuddannelse - links til vejledning af forældre.

  17. februar 2015
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Hjælp med overgang fra grundskole til ungdomsuddannelse.  Gode links til vejledning af forældre.

  Kort om ungdomsuddannelserne

  Adgangskrav, indhold og muligheder

  Uddannelsesparathedsvurdering i 8. klasse

  Når din datter/søn går i 8. klasse, begynder arbejdet med vurdering af uddannelsesparathed. Der er tale om en proces, der begynder i 8. klasse og fortsætter i 9. og eventuelt i 10. klasse.

  Uddannelsesparathedsvurdering i 9. og 10. klasse

  I 9. eller 10. klasse vurderer skolen og Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) din datters/søns uddannelsesparathed i forhold til den ungdomsuddannelse, hun/han ønsker efter skolen.

  Uddannelsesplan i 9. og 10. klasse

  Uddannelsesplanen følger med, når den unge søger ungdomsuddannelse, tilmelder sig 10. klasse eller går videre i andre aktiviteter.

  Ansøgning til ungdomsuddannelse fra 9. eller 10. klasse

  Efter 9. eller 10. klasse skal uddannelsesplanen bruges som ansøgning.

  Går din søn eller datter i 9. og 10. klasse og er vurderet uddannelsesparat, skal tilmeldingen til en ungdomsuddannelse eller 10. klasse ske digitalt.

  Ansøgningsskemaet på www.optagelse.dk skal udfyldes og sendes ved hjælp af den unges Uni-login og en forældres NemID til det valgte uddannelsessted senest 1. marts.

  Pligt til uddannelse eller anden aktivitet for 15-17-årige

  Alle 15-17-årige har pligt til at være i gang med uddannelse, beskæftigelse eller anden aktivitet, der har retning mod uddannelse.

  Hvordan kan du som forælder støtte i uddannelsesvalget

  Før valg af uddannelse har din datter/søn mange overvejelser, hvor din støtte og jeres dialog om mulighederne er en væsentlig inspiration.

  Opsøg viden sammen

  For at være en konstruktiv sparringspartner for den unge, er det nødvendigt at have et overordnet billede af uddannelsessystemets muligheder.

  Fortællingen om egne valg og karriere

  Din fortælling om valgene på din egen karrierevej kan give anledning til at tale mere med din datter/søn om at vælge uddannelse og job.

  Kilde: www.ug.dk