Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Skoler der ikke har tiltrådt 3F-overenskomsten: Mulighed for pensionsindbetalinger til PensionDanmark

  16. december 2015
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Danmarks Privatskoleforening modtager for tiden en del spørgsmål vedrørende muligheden for at indbetale pensionsbidrag til PensionDanmark for skoler, der ikke har tiltrådt overenskomsten mellem Danmarks Privatskoleforening og 3F for teknisk-, rengørings- og køkkenpersonale. På den baggrund skal vi herunder beskrive reglerne for oprettelse af pensionsordninger i PensionDanmark A/S for disse skoler.

  Ansættelsesbevis som dokumentation
  Det følger af 3F-overenskomsten, at skoler, der har tiltrådt overenskomsten, skal oprette pensionsordning i PensionDanmark for alle nyansatte medarbejdere. Som udgangspunkt er det derfor en forudsætning for indbetaling til denne pensionsordning, at skolen er omfattet af overenskomsten.

  En andel af vores medlemsskoler har på nuværende tidspunkt ikke tiltrådt overenskomsten, men vælger i forbindelse med ansættelse af nye medarbejdere at følge overenskomsten, således at medarbejdere ansættes på vilkår, der svarer til overenskomstens. For disse skoler har overenskomstparterne givet mulighed for at oprette pensionsordninger hos PensionDanmark i medfør af en særlig pensionsaftale. Her er kravet, at såfremt skolen kan fremvise et ansættelsesbevis på den pågældende medarbejder, som uden afvigelser følger overenskomsten, så vil pensionsindbetalinger blive accepteret af PensionDanmark. Det betyder, at skolerne i forbindelse med den første pensionsindbetaling til en ny medarbejder skal fremsende en kopi af det tiltrådte ansættelsesbevis til hhv. PensionDanmark og 3F, som dokumentation for, at ansættelsesforholdet følger overenskomsten til fulde. Herefter vil pensionsindbetalingerne blive accepteret.

  Spørgsmål?
  Oplever skolerne udfordringer med pensionsindbetalingerne eller er der i øvrigt spørgsmål til ovenstående, kan Dilan Duvarci kontaktes via eller tlf. 33 30 79 34.