Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Skolen og omverdenen

 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Omverdenen uden kant

  Vi har konkrete aktiviteter eller indsatser, hvor vi gør en positiv forskel for omverdenen; det store fællesskab, vi er en del af. 

  ”Skolens medborgerskab” kan benyttes som et udtryk for det bidrag, vi som skole yder til samfundet som helhed. Vi kan aktivere værdien samfundsansvar ved at gøre en forskel for omverdenen.

   

  Sorø Privatskole går i front for grøn fødevareomstilling

  Sorø Privatskole har fokus på den grønne fødevareomstilling. Skolen deltager i et stort projekt, SESAM. SESAM er et projekt, som skal vise, hvordan børn og unge – gennem videnskabelig og digital indsigt – kan være med til at løse nogle de presserende og komplekse bæredygtighedsudfordringer. Projektets formål er at skabe interesse blandt børn og unge i skolen for videnskabens rolle, når det gælder om at løse en samfundsudfordring som fødevaresystemets grønne omstilling.

  Læs mere

   

  Kolding Realskole er på ”spred glæde-mission”

  Skoler kan være med til at forme samfundet gennem kerneydelsen; undervisningen og dannelsen af eleverne. Skoler kan samtidig arbejde med andre aktiviteter til gavn for omverdenen. På

  Kolding Realskole er de i gang med at sende over 2500 julekort. Udover at sprede glæde blandt modtagerne, samler skolen ind til Julemærkehjemmene

  Læs hele historien i artiklen.

   

  Mariagerfjord Idrætsskole styrker det lokale foreningsliv

  Den frie og private grundskole Mariagerfjord Idrætsskole samarbejder med lokale aktører for at skabe et stærkt lokalt foreningsliv, som er til gavn for hele lokalområdet.

  Læs mere her.

   

  Eleverne fra Institut Sankt Joseph er i socialpraktik 

  Institut Sankt Joseph, en fri og private skole på Østerbro i København, arbejder målrettet med at bygge bro mellem værdigrundlag og hverdag. Det har bl.a. udmøntet sig i et tiltag, hvor eleverne påtager sig ulønnet socialt arbejde. 

  Læs mere her.

   

  Sejergaardsskolen arbejder for at blive "bæredygtighedsskole"

  Sejergaardsskolen, en fri og privat skole i Tølløse, arbejder på at blive verdensmålscertificeret/2030-SKOLE.  Skolen har forpligtet sig til at arbejde strategisk og ambitiøst på at lade FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling gennemsyre hele skolen.

  Læs mere her.

   

  Ryomgaard Realskole er certificeret ”Grøn Skole”.

  Den frie og private Ryomgaard Realskole på Djursland er i gang med en bred vifte af tiltag, bl.a. at reducere vandforbrug og skrald, samt affaldssortering. På skolens grønne arealer er flere områder udvalgt til fri bevoksning. For at strukturere skolens arbejde med bæredygtighed, har skolen valgt at blive certificeret ”Grøn Skole”. En certificering under Friluftsrådet.

  Læs mere her. 

   

  Sankt Birgitta Skole samler ind til udviklingsprojekter verden over

  Sankt Birgitta Skole, en fri og privat skole i Maribo, har i en årrække, sammen med en række andre skoler med katolsk værdigrundlag, kombineret undervisning om andre lande med indsamling til U-lande. Skolerne har foreløbigt indsamlet mere end 1 million kr. til projekterne.

  Læs mere her.

   

  Skt. Josefs Skole deler ud af deres erfaringer med nedlukning og genåbning under Corona-krisen.

  Skt. Josefs Skole, en fri og privat skole i Roskilde, delte erfaringer med skoleledelser i bl.a. England, Irland og Brasilien om at nedlukke og genåbne som skole ifm. Corona-krisen i 2020.

  Læs mere her.