Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Vedtægter

 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • En privat skole og et privat gymnasium skal altid have en gyldig vedtægt, der beskriver de vilkår, der gælder for skolens virksomhed.

  I vedtægten fastlægges skolens egenart og grundlæggende værdier. Og det er ligeledes i vedtægten, at procedure for valg til bestyrelsen, skolens generalforsamling m.m. er fastlagt.

  Det er bestyrelsens ansvar at skolens vedtægt er gyldig og i overensstemmelse med bl.a. Bekendtgørelse om vedtægter for friskoler og private grundskoler og Bekendtgørelse om vedtægter for private gymnasieskoler, studenterkurser og kurser til højere forberedelseseksamen

  Vedtægter for frie skoler og gymnasier

  Alle nyoprettede frie grundskoler og gymnasier skal i henhold til loven være selvejende institutioner med vedtægter, der er godkendt af Undervisningsministeriet. Skolens første vedtægt skal således godkendes af Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen i Undervisningsministeriet, inden den er gældende.

  Skoler, der har godkendte vedtægter, kan ændre disse, uden at det kræver Undervisningsministeriets godkendelse. Dette gælder uanset at der i skolens vedtægter står, at en ændring af skolens vedtægt skal godkendes af Undervisningsministeriet. Dog skal ministeriet godkende skoler der sammenlægges, eller når en privat grundskole tilknytter en gymnasieafdeling.

  Vedtægter for private gymnasier:

  Bekendtgørelse om vedtægter for private gymnasieskoler, studenterkurser og kurser til højere forberedelseseksamen (hf-kurser)

  Vedtægter for frie grundskoler:

  Bekendtgørelse om vedtægter for friskoler og private grundskoler

  Undervisningsministeriet, Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen, har godkendt følgende forslag til standardvedtægt for frie grundskoler:

  Vi anbefaler, at du kontakter sekretariatet for rådgivning ifm. oprettelse og ændringer af skolens vedtægten.

  Vi anbefaler, at du kontakter sekretariatet for rådgivning ifm. oprettelse og ændringer af skolens vedtægten.